Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Över fyra miljoner för Piraten

Foto: CHRISTER NORIN/ALN
Foto: CHRISTER NORIN/ALN

Annandag jul är signifikativt med tävlingar på Solvalla. Gulddivisionsfinalen såg på förhand ut att handla om en häst – och så blev det också när loppet väl kördes.

Publicerad:

Gulddivisionsfinalen, tillika Gert Lindbergs lopp, blev en lugn historia. Storfavoriten On Track Piraten tog hand om ledningen i första sväng och efter att ha fått trava 1.000 meter efter 1.13,5 blev det hela enkelt till slut. I och med triumfen tog han karriärens 31:a seger och årets tionde, vilket även innebar att han klev över fyra miljoner inkört bara under 2016. Hans R Strömberg och Stall Mörkermasses svartbruna valack har tjusat Travsverige under en längre tid och han tog sin 20:e V75-viktoria. Segern togs tillsammans med Johnny Takter, hästens nuvarande förstekusk.
– Han är fantastisk, det här är en sådan som det är ett rent nöje att köra varje gång. Han var på hugget i dag och det blev enkelt. Att den här stora hästen får hålla sig fräsch är härligt, det gör att han utvecklas, sade Johnny Takter efteråt.
Vinnartiden blev 1.12,4a/2.140 meter och det var en lucka ner till tvåan och trean i mål, Thai Broadway respektive Nadal Broline.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.