Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Överlägsen trots galopp

Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild
Campo Bahia. Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild

Campo Bahia galopperade bort mycket mark i inledningen. Han reparerade det på bästa sätt – och var till sist överlägsen i Derby Trial 2019.

Publicerad:

Kriterietvåan från 2018, Campo Bahia (e. Muscle Hill), gjorde en högintressant årsdebut för Conrad Lugauer på Jägersro. Fyraåringen gick ut i Derby Trial över 2640 meter och kunde – trots en startgalopp modell större – ta en överlägsen seger.
– Nu känns det jättebra. Jag blev lite chockad när han galopperade, men han ställde sig hyggligt fort. Jag är verkligen stolt över honom och prestationen. Hästen är fortfarande inte färdig utan beter sig valpigt. Han rullade över i galopp eftersom han slappnade av. Jag fick de svar jag ville ha och mer än det. Det är en topphäst, säger Conrad Lugauer.

Campo Bahia kom i mål på 1.13,5a/2640 meter och tog karriärens fjärde seger i den sjunde starten.

Conrad Lugauer nöjde sig inte med det. Harran Boko (e. Maharajah) galopperade bort sig i V75-finalen senast, men fick nu revansch i ett försök i bronsdivisionen. Från spår ett i volten höll Conrad Lugauers häst uppe ledningen enkelt och efter att ha varvat på 1.12,8 vann till Harran Boko med ett flertal längder ned till övriga på 1.12,2/2140 meter. Segern togs närmast före Minnestads El Paso och Global Undecided.
– Det var otroligt bra. I grunden har han otroligt hög nivå. Senast var jag korkad och ryckte skorna. Nu gick det mycket bättre och han var oerhört stabil och snabb från start. Det var en extremt skön känsla efter segern. Han är något extra, säger Conrad Lugauer.

Årets första seger ordnade Tommy Strandqvist-tränade Dallas (e. Maharajah) tillsammans med Markus Niklasson i sulkyn. Detta efter en härlig upploppsstrid med It's Time.
– Hästarna stred på bra, men vi var strået vassare denna gång. Det här var fantastiskt roligt för mig. Han är en jättefin häst som gjorde det bra även senast. Han utvecklas bra hela tiden, säger Markus Niklasson.

Procolate (e. Prodigious) satt tidigt i ledningen trots bakspår och från den positionen var fyraåringen till sist överlägsen. Christoffer Eriksson lotsade Lars I Nilssons häst till seger på 1.14,2/2140 meter och det här var stoets fjärde seger i den åttonde starten.
– Jag såg chansen att få överta och det fick jag. Hon kändes stark och rejäl. Även om det blev några som galopperade bort sig tycker jag inte att hon behöver skämmas över det här, säger Christoffer Eriksson.

13:e segern i 26:e starten. Steen Juuls Victory Island (e. Donato Hanover) fortsätter att övertyga på tävlingsbanan. Den femårige valacken övertog ledningen efter en bit och fick sedan bestämma i eget tempo. Han passerade till sist mållinjen på 1.14,3a/3140 meter närmast före Panamera och Mellby Club.
– Han är en helt fantastisk häst. Det blev ett tufft lopp med hästar som hela tiden skulle förbättra sin position. Nu kan det bli så att han går ut på V75 på Åby som nästa start, säger Steen Juul.

Baron Gift (e. Gift Kronos) höll upp ledningen från innerspåret bakom bilen tillsammans med sin tränare Rickard Svanstedt i sulkyn och kunde, trots viss press under vägen, rycka undan över upploppet och vinna komfortabelt. Sexåringens första seger i årets femte start. Han vann försöket i silverdivisionen på 1.12,1a/2140 meter.
– Det känns som att vi hittat en extraväxel i honom nu. Jag kände redan i bilprovstarten att han hade lite annan teknik när han la iväg och det blev bra det här. När jag släppte av fanns det mycket kvar, säger Rickard Svanstedt.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.