Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Oviss framtid för Oasis Bi

Foto: Thomas Blomqvist
Oasis Bi med skötaren Martina Lundin. Foto: Thomas Blomqvist

Stefan P Pettersson och Oasis Bi fanns med i startlistan i Prix d'Amérique för tredje året i följd, men någon större framgång blev det inte denna gång och nu är framtiden för tioåringen oviss.
– Det kan vara läge att låta honom gå till avel nu, säger Stefan P Pettersson.

Publicerad:

Nästan 18 miljoner in på kontot. Seger i Lotterian och en tredjeplats i Prix d'Amérique 2016. Stefan P Petterssons Oasis Bi har haft en fantastisk karriär, men det ville sig inte för tioåringen när han tog upp kampen i Prix d'Amérique för tredje året i rad. Orken tröt relativt tidigt och Oasis Bi var sista bland de felfria i mål.

– Han hängde med bra fram till uppförsbacken ungefär, men sedan tappade han och kusken (Pierre Vercruysse) valde att sluta köra på honom. Antingen är hästen inte helt hundra för dagen eller så har han helt enkelt ledsnat på att springa på den här banan, säger Stefan P Pettersson.

Kluven om framtiden

I höstas blev det klart att Oasis Bi kommer att finnas tillgänglig som avelshingst på Alebäcks stuteri och efter söndagens lopp på Vincennes är Stefan P Pettersson kluven kring huruvida tävlingskarriären kommer att fortsätta eller inte.

– Det känns som att det är läge för oss nu att börja fundera på att låta honom gå till avel fullt ut, men det finns också en liten tanke på att kanske testa honom i något lopp till hösten igen. Vi får se lite hur det blir.

Levererat varje år

Meritmässigt har Oasis Bi gjort det strålande. Han inkom i Stefan P Petterssons träning inför fyraårssäsongen och har levererat varje år sedan dess. Tillsammans med Johnny Takter vann han både försök och final i Lotterian 2016 och tidigare samma år blev han också trea i Prix d'Amérique, detta med Pierre Vercruysse i sulkyn. Oasis Bi har också varit med i VM-loppet tre gånger och slutat i tur och ordning fyra, tvåa och trea. 

– Lotterian och tredjeplatsen i Prix d'Amérique är det som sticker ut allra mest, men även starterna i VM-loppet.

Slutligen, vad säger du om vinnaren Readly Express?
– Det är en helt fantastisk häst och det kom inte som någon överraskning att han vann. Idag var han bara bäst.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.