Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ovisst för Truculent

Foto: JEANNIE KARLSON
Truculent. Foto: JEANNIE KARLSON

Nioårige Truculent sprang godkänt kval för nio dagar sedan, men hästen var inte som bäst och någon start är inte planerad i nuläget.

Publicerad:

Revenue-sonen Truculent sprang 1.15,1/2.140 meter i händerna på Lars I Nilssons lärling Sebastian M Nilsson.

- Truculent blev lite mör och började fuska lite med travet. Han hade visserligen inte gått något snabbare på ett par månader, men det är klart att jag hade hoppats att han skulle vara lite bättre. Jag har inte pratat med Lars om hästens framtid, men han kommer i alla fall inte att starta om två veckor... ”Trucken” har varit med i elitsammanhang och vi kör inte igång honom för att vara med och nöta i vanliga snabblopp, det är en sak som är säker, säger Sebastian M Nisson.

Totalt har nioåringen gjort 47 starter (21-5-5) och tjänat över 2,1 miljoner kronor. Rekordet 1.09,5a/1.609 meter sprang han vid seger i H.K.H. Prins Daniels lopp i Gävle 2014. Truculent har varit skadeförföljd under karriären och inte startat sedan oktober 2015.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.