Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"På väg mot en formtopp"

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Foto: MARTIN LANGELS/ALN

Han har varit en riktig snackhäst från dag ett. Sogno di Volare är en riktig lufsare som ser ut att kunna bli någonting alldeles extra.

Publicerad:
Än så länge har det kanske inte riktigt gått så som förväntat. Eller vad säger du, Fredrik Berg?
– Hästen har tvångsprissumma på sig och då är det inte alldeles enkelt. Han börjar komma allt mer och det känns som att det finns en hel del att göra på honom.
 
Senast var han ute i Ulf Thoresens minneslopp. Vad tycker du om prestationen där?
– Hästen var riktigt duktig som femma på en klart bra tid. Han ska gå framåt för varje lopp han får i kroppen och jag har känslan av att hästen är på väg mot en formtopp. Den kanske kommer här framåt sensommaren/hösten?
 
Hur tycker du Sogno di Volare står sig gentemot sina konkurrenter i dag?
– Det är nog ingen i loppet som springer ifrån våran häst. Jag håller honom riktigt högt, men det har tagit lite tid. Spår nio behöver inte alls vara fel och vi får hoppas att de kör ihjäl varandra i täten. Då kommer vår häst komma med bra fart till slut. Helt borta behöver han inte vara och att vår häst ska vara spelad till två procent kontra favoriten till 60, kan jag tycka är lite konstigt. Samtidigt är jag ingen bra spelare, skrattar Berg.
 
Du kör själv Burberry i lopp tolv. Sådan form som du är i för dagen så blir det väl vinst av bara farten?
– Tänk om det vore så väl. V75-segern i går var fantastisk, jag har inte fattat det än. Det lär dröja ett tag också för den delen... Det är väl ingen het vinstchans, Burberry, men han är inte så tokig och kan nog tjäna en fin peng, avslutar förstemannen hos Anna Forssell.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.