Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Paal har laddat med italienskt krut

Foto: Lars Jakobsson/TR BILD
Probo. O.P. är en av två italienska hästar som är nya i Halmstadtränaren Wilhelm Paals stall. Foto: Lars Jakobsson/TR BILD

Travhelgen i Halmstad har lagts till ­handlingarna. Men för Halmstadstränaren Wilhelm Paal har sommaren precis börjat. I kväll i Örebro är det dags för start för ett av hans spännande nyförvärv från ­Italien.

Publicerad:

Wilhelm Paal har fått in två mycket intressanta nyförvärv i sitt stall. Det handlar om två italienska förmågor. Fyrafaldige miljonären Probo O.P. (e. From Above) och italienske derbyhoppet Zabul Fi.

Probo O.P. har varit ute i eliten i Italien under större delen av karriären, men han har även varit på besök i Sverige. Det var som fyraåring då han slutade fyra i Fyraåringseliten bakom hästar som Pascia’ Lest och Digital Ink.
– Han kom till mig efter att ha startat i Lotterian. Han är inte ung och har en del problem med sina ben, så det finns lite för mig att arbeta på. Han har tränat på bra sätt hos mig, det märks att han har otroligt fin vilja fortfarande, men i och med benen blir det att ta det lugnt. Han har stor motor, så det blir intressant. Tanken är att starta honom på Jägersro den 17 juli och sedan tar vi allting därifrån. Får vi ordning på hans ben och håller dem fräscha, så tror jag han har mycket kvar att hämta, säger Wilhelm Paal om hästen som ägs av delägare i en annan av stallets hästar, Trinity Lux.

När det kommer till Zabul Fi (e. Ganymede) så är det en häst som imponerat stort i sitt hemland – och han är på en blixtvisit i Sverige.
– Det är ägarna till Ringostarr Treb som skickat hästen till mig. Anledningen till att han är hos mig, är den extrema hettan i Italien och man vill förbereda hästen på så bra sätt som möjligt inför italienska derbyt. Så jag ska väl göra mitt bästa i två månader, det är en häst med mycket god kapacitet. Det är väl inte helt bestämt hur det blir med starter, men tanken är väl att starta tre-fyra gånger kanske. Det är en liten, fin häst som tillhör de bättre i årskullen i Italien, säger Paal om Zabul Fi som startar i V64-3 på Örebrotravet i kväll.

Hästen tränades av Mauro Baroncini i Italien. I sin näst senaste start vann han Gran Premio Tito Giovanardi med ett förstapris på drygt 500 000 kronor. Zabul Fi är son till Ganymede och undan Sale del Rio. Mormors mor är svenskfödda miljonärskan Twigs Nissan Sunny.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.