Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Pallplats för Kristoffersson

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
Åke Kristofferson körde Cedar Keryvon till en tredjeplats. Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

Åke Kristoffersson kunde räkna in en pallplats idag på Vire, då den egenägde Cedar Keryvon slutade trea.

Publicerad:

Treårige Cedar Keryvon (e. Offshore Dream) fick en resa som trea när hästarna radade upp sig på ett pärlband efter att loppets stora favorit Call Back (e. Neutron du Cebe) galopperade bort sig i starten.

In i sista sväng gick Åke Kristoffersson ut utvändigt om ledaren och in på upploppet kopplade Cedar Keyvon greppet, men kunde inte stå emot två hästar som hade smugit med i hans rygg.

Vann loppet gjorde Cadel de Cahot (e. Redeo Josselyn) som hade följt med som femte häst. Loic Guinoiseau hade lite problem med att få ut sin häst i banan över upploppet, men när han hade fått ut hästen i banan avslutade han snabbt och hann upp Corestane (e. Quirky Jet) som sin i tur hade fått grepp på Åke Kristofferssons häst.

Segertiden blev 1.15,6/2.150 meter och Cedar Keryvon kom i mål på två tiondelar långsammare tid. Tredjeplatsen var värd 2.940 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.