Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Panne” gör säsongsbokslut

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
Panne de Moteur inför fjolårets Elitlopp. Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

Det kom bara att bli tre starter i år för fjolårstvåan i Elitloppet, Panne de Moteur. Han har drabbats av samma ligamentskada som han fick efter Elitloppet ifjol, skriver ägarna Travkompaniet på sin hemsida.

Publicerad:

Sin sista start för året gjorde Panne de Moteur i Norrbottens Stora Pris i Boden i mitten av juni. Då fick han ge sig med minsta möjliga marginal mot El Mago Pellini från ledningen. Efter det uppdagades det problem för sjuåringen.

– ”Panne” var inte bra efter loppet i Boden och efter de skadeproblem han har haft tog vi det säkra före det osäkra och gav honom några veckors sommarlov. Tyvärr kan vi nu konstatera att den gamla ligamentskadan som han fick problem med förra året, har gjort sig påmind igen och då finns det inget annat att göra än att ställa av honom några månader, säger Stefan Hultman till Travkompaniets hemsida.

Nu väntar avelsarbete för att förbereda honom inför nästa års avelssäsong.

– Nu skall han först åka upp till stuteriet för att tappas på sperma som skall frysas in inför nästa avelssäsong. Förhoppningsvis ser han bra ut i benet igen om några veckor men det blir ändå för ont om tid för att få igång honom för tävling i år. Han är alldeles för fin att tävla under vintern och även om det fortfarande bara är i slutet av augusti, så han får ladda om mot nästa år, avslutar Stefan.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.