Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Papagayo E. fick nobben

Foto: TRAVRONDEN
Foto: TRAVRONDEN

Världsmästaren Papagayo E fick till slut ingen rosa biljett till Elitloppet. Ett besked som gör tränaren Jan Kristian Waaler besviken.

Publicerad:

Världsmästaren Papagayo E har varit en av hästarna som utmanat om de sista platserna i Elitloppet 2016. Men när pressmeddelandet om vilka som valts ut kom till Travronden på söndagseftermiddagen fanns inte den norska hästen med. Istället hade Markus Myron valt att plocka med Royal Fighter, Billie du Montfort och Mosaique Face.

- Jag har sysslat med trav i 30 år och det är visst mycket jag fortfarande inte förstår, säger tränaren Jan Kristian Waaler – som är upprörd över hur han fått beskedet från Sverige – till norska Trav- og Galoppnytt.

- Att Papagayo E inte fick plats i loppet är en sak, men att vi inte fick något besked från Solvalla förrän det kom ett textmeddelande efter att det stått på flera sajter på nätet, det tycker jag är väldigt märkligt.

Papagayo E tvingades ställa in resan till Olympiatravet sedan han drabbats av problem med halsen, men enligt Waaler är det inget fel på formen.

- Jag vet inte vad jag ska säga. Jag är väldigt överraskad över att han inte fick plats. Papagayo E är i fin form och jag tror att han hade dugt gott från ett bra spår i Elitloppet, säger Jan Kristian Waaler.

Nu matchas den norska topphästen istället in mot Oslo Grand Prix.

- Dit har vi redan fått en inbjudan och tackat ja, så jag räknar med att vi får starta där, säger han till tidningen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.