Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Parkin får sluta

Foto: HANOLD/ALN
Parkin blir nu pensionär hemma hos Björn Persson. Foto: HANOLD/ALN

Nu är beslutet taget – Björn Perssons Parkin får avsluta tävlingskarriären.

Publicerad:

Den femfaldige V75-vinnaren och Sverigeloppstvåan gjorde årsdebut på Bergsåker i torsdags. Tränaren Björn Persson kunde konstatera att hästen inte alls var intresserad av att tävla på riktigt, utan sprang bara med där bak som oplacerad och avhängd.
Parkin visade en sista gång att han inte tycker att det är roligt längre. Under vintern har han fått chansen att träna ordentligt och även undersökts grundligt av veterinär. Hans framkotor hade blivit behandlade före årsdebuten och hästen var pigg, frisk och kry. Parkin var glad före, fin i värmningen och lika glad när han efter loppet kom in i stallet med 83 i puls. Hästen vill inte kämpa längre och då för det vara slut, berättar Björn i sin egen blogg.

Tioårige Parkin (e. Tap In) fick sitt genombrott när han slutade tvåa i Sverigeloppet på Solvalla i maj 2011. Därefter vann hästen bland annat fem V75-lopp. Hans två sista vinster togs i Tyskland och Österrike (!) 2014. Sammanlagt ordnade hästen 17 segrar och tjänade 1.925.286 kronor. Nu väntar en lugn tillvaro hemma hos Björn Persson i Matfors.
– Från och med nu är Parkin pensionär och enda uppgiften för honom framöver blir att uppfostra en ettårig hingst. Jag hoppas att han ska trivas med sitt nya liv, fortsätter Björn.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.