Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Pasi Aikio drömmer om derbyt

Foto: Kanal 75
Foto: Kanal 75

Tränaren bakom Travkompaniet, Pasi Aikio, lyckades i fjol kvala in Uppohoppa till Svenskt Travderby. I år står hoppet till Who's Who, som också tillhör en av favoriterna inom V64-spelet på Solvalla.

Publicerad:

Den nu fyraårige Maharjah-sonen har segrat i tre av karriärens sex starter. Senast blev det dock galopp kort efter start.

– Hästen blev rädd när en häst bröt ner framför. I övrigt kändes allting som det ska och hästen har tränat fint efter senast, säger Pasi Aikio.

Idag startar Who's Who från ett bakspår i form av spår tio. Distansen är 2140 meter och fyraåringen blir ett flitigt anlitat singelstreck.

– Spåret passar bra för honom, då minskar risken för strul likt senast. Han var väldigt fin vid segern på Solvalla och ska vara i lika fin form nu.

Det stora målet, är som för de flesta fyraåriga hästar av hög klass, Svenskt Travderby senare i höst.

– Det är klart att det är derbyt som är målet, men det är en lång väg dit. Först måste han få starta på och få lite hårdhet. Så får vi se hur mycket han utvecklas och hur långt han kan gå. Jag tror att det finns mycket utveckling i honom, men det ska visas på banan först.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.