Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Passande uppgift idag”

Foto: GÖRAN LINDSKOG/SIDMAKARN
Anton Johansson. Foto: GÖRAN LINDSKOG/SIDMAKARN

Nepals Dandy inledde med tre segrar och två andraplatser i de fem första starterna för Anton Johansson. Efter två framträdanden i tuffare sällskap är det läge att återuppta segrandet i Axevallas lunchtrav.

Publicerad:
Senast var Nepals Dandy ute i ett stenhårt V86-lopp på Åby. Michelangelo Ås vann på 1.13,0 före Ni Talar Bra Latin, Rolex Bigi och Frozen - alla hästar med hög potential. Nepals Dandy höll emot i spets så länge det gick, men kroknade till slut.
 
- Min plan var att starta i Kalmartravets klass I-försök samma vecka som det här Åbyloppet. När jag följde anmälningarna till V86-loppen såg jag att det bara var tio hästar med i det här loppet så jag ändrade mig och anmälde Nepals Dandy till Åby istället för Kalmar. Det var riktig långnäsa när startlistan kom. Det blev ju i princip ett lopp av silverdivisionsklass på Åby…
 
Anton var heller inte riktigt nöjd med Nepals Dandy för dagen senast.
 
- Det var en sak att det inte blev rätt i loppet då jag sa åt Magnus Jakobsson att han skulle prova i ledningen. Nepals Dandy var också lite stressad av att det var täta starter, han var ju ute bara tio dagar innan, och så blev det kanske lite ”hastigt” att gå rakt från vinterskoning med broddar till barfotabalans.
 
Nu är det tre veckor mellan starterna och det passar Nepals Dandy bättre. Hästen blir dagens mest streckade häst i V4-omgången.
 
- Tre veckor mellan loppen är det ideala för den här hästen, då hinner han coola ner sig. Han har tränat på fint sedan förra starten och visst ser motståndet och uppgiften passande ut idag. Vi kör honom utan skor liksom senast, säger Anton Johansson.
 
Han och Malin Karlsson leasar hästen från Bo Jakobsson (Newmen Breed).
 
- Malin jobbar hos Ulf Stenströmer och genom lite olika turer fick vi först därigenom leasa Obsession och sedan Nepals Dandy. Vi tog över Nepals Dandy förra sommaren. Jag ville att han skulle vara ordentligt förberedd när han började starta så det var därför det blev ett halvårs tävlingsuppehåll, säger Anton Johansson.
 
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.