Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Pastore Bob till Åby Stora Pris

Foto: Matilda Öhrman/TR Bild
Pastore Bob ska ut över tre varv för andra gången i karriären. Foto: Matilda Öhrman/TR Bild

Fältet till Åby Stora Pris tar form. På onsdagen lämnade Daniel Redén klartecken för titelförsvararen Propulsion som senast var tvåa i Hugo Åbergs Memorial. Nu är två andra hästar från samma lopp också klara för Åbys stayeruppgörelse.

Publicerad:

Pastore Bob och Bahia Quesnot, närmare bestämt. Den förstnämnde var trea i Hugo Åbergs Memorial och ska nu ut över tre varv för första gången sedan i februari förra året.
– Det ska bli intressant att se Pastore Bob som får lite annorlunda förutsättningar än normalt då han oftast matchas i kortlopp, säger Åbytravets sportchef, Jon Walter Pedersen.
– Hästen är mycket startsnabb och kan sätta färg på loppet direkt i starten och då han aldrig spiller något krut under loppen bör han även kunna lägga en fin spurt till slut.

Pastore Bob belönades med 400.000 kronor för tredjeplatsen i Hugo Åbergs Memorial i tisdags. Därmed passerade han miljonen för innevarande kalenderår.
– Jag tycker att Pastore Bob åter gjorde ett kanonlopp i Hugo Åbergs i tisdags så formen är på topp. Han har vunnit V75 över lång distans tidigare så det blir spännande att prova honom i Åby Stora Pris, säger tränaren Johan Untersteiner.

Väljer Åby Stora Pris framför sto-EM

Fransyskan Bahia Quesnot var oplacerad på Jägersro i tisdags. Nu väntar en återkomst till Åby – banan där hon dels var trea i Olympiatravet, dels först i mål i Algot Scotts minne i våras.

Det åttaåriga stoet tränas av Junior Guelpa.
– Hon är speedig som sjutton och det känns jättebra att de väljer Åby Stora Pris framför sto-EM. Jag tycker att hon var ursäktad senast. Loppet blev konstigt kört och hon hade rest långt. Nu står hon på samma camp utanför Åby som hon gjorde i våras och där trivs hon bra, säger Jon Walter Pedersen.

Han har en friplats – om kretsen runt honom vill

Åby Stora Pris körs lördagen den 10 augusti med två miljoner kronor till vinnaren. Sedan tidigare är Propulsion, Makethemark, Milligan's School, Mindyourvalue W.F. och Carat Williams klara för start.

Jon Walter Pedersen berättar vidare att Carat Williams ska köras av David Thomain samt att vinnaren av Summer Meeting Stayer, Captain Morgan, har en plats om kretsen runt honom önskar.
– Jag hoppas få svar från dem nu på torsdagskvällen. Sedan jag jobbar vidare på fler namn – både franska och svenska. Jag har tolv platser i loppet, vi får se om jag använder samtliga, men helst vill jag göra det, säger Pedersen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.