Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Pd'A är stora målet"

Foto: Mia Nilsson/TR Bild
Day Or Night In med sin skötare Sofie Ericsson. Foto: Mia Nilsson/TR Bild

Under tisdagen inledde Day Or Night In resan ned till Frankrike. På söndag startar han i första B-loppet Prix de Bretagne. Målsättningen med vintermeetinget? Att ta en plats i Prix d'Amérique.

Publicerad:

Sedan treårssäsongen har Sofie Ericsson haft hand om fyrfaldige miljonären Day Or Night In. Johan Untersteiners häst sexårige hingst har laddats upp för fullt mot en ny vinter i Frankrike. Förra vintern blev det totalt sex starter på Vincennes – med seger i Grupp III-loppet Prix Jean Rene Gougeon som största framgång.
– Sista veckorna har han fått träna på allt vad han kan. Vi var optimistiska inför starten i Halmstad och han gick ut och gjorde et jättefint lopp. Det var jätteroligt, säger hästens skötare Sofie Ericsson.

I fredags avelsvärderades Day Or Night In med 80 poäng som följd. Ett resultat som gav honom ett högt skattat avelsvärde. Under tisdagen inleddes hästens resa ned till Frankrike där han kommer att vara uppstallad hos Ron Kuiper, precis som förra sejouren.
– Planen är att han ska starta i första B-loppet på söndag. Han borde vara framme hos Ron Kuiper ikväll och sedan är tanken att han vara där hela vintern, säger Sofie Ericsson som själv blir kvar hemma på svensk mark. 

Vad känner du kring att hästen åker ned?
– Man vill ju ha sin bästa kompis nära till hands och på det sättet är det jättetråkigt, men vi skämtade lite häromdagen att kvalar han in till Prix d'Amérique så ska jag få åka ned och sela ut honom där. Förra vintern var jag ner under Prix d'Amérique-helgen och selade ut honom när han vann.

Förutom lopp för sulky kan det bli aktuellt med något lopp i monté för Day Or Night In. Hästen har testats under sadel tillsammans med Henriette Larsen.
– Jag vet att det finns planer på det, men vi får se. Montén kommer inte i första hand, men det är inte helt avskrivet att han får göra någon sådan start, säger Sofie Ericsson.

Hur skulle du beskriva Day Or Night In som individ?
– Han är chill på livet. Han tycker att allting är roligt och är väldigt matglad av sig. Han vet om att han är hingst, men är samtidigt världens snällaste hingst.

Day Or Night In har vunnit 16 lopp totalt i karriären. Meritmässigt sticker segern i Prix Jean Rene Gougeon ut, men också andraplatsen i Criterium Continental 2016 och tredjeplatsen i Svenskt Travderby samma år.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.