Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Perfect Spirit på 10,1

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Perfect Spirit övertygade från ledningen. Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Årets andra start och årets andra seger. Perfect Spirit har fått en flygande start på säsongen.

Publicerad:

Segertiden skrevs till 1.10,1a/1640 meter vilket är det snabbaste Perfect Spirit (e. Andover Hall) sprungit sedan han flyttades över till Sverige. Den tidigare Hambletonian-vinnaren dansade undan från ledningen i Prins Carl Philips Jubileumspokal som han vann närmast före Heart Of Steel och Eldorado B.
– Jag är jättenöjd. Det var ett bra intryck idag. Han såg fin ut i travet och det är det jag är mest nöjd över. Han ser finare ut i travet i år jämfört med förra året. Han har fått en hel vinter utan problem. Det är det som gör det. Jag tror att han är lika bra på alla distanser. Det finns en hel del grejer kvar. Vi har det norska huvudlaget kvar och det brukar han svara bra på, sade Daniel Redén.

Örjan Kihlström höll ett jämnt tempo loppet igenom. Första kilometern gick efter 1.10,8.
– Det var en trevlig resa. Han kändes jättefin hästen. Han var fantastiskt bra redan ifjol, men han känns mjukare och finare i år och det är väldigt positivt. Det är en väldigt bra känsla att köra en sådan här häst. Han är verkligen komplett. 

Daniel Redén har tidigare meddelat att han väljer att stå över Elitloppet med Perfect Spirit. I stället siktas hästen mot Oslo Grand Prix.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.