Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Persson-dubbel i Kriteriestoet

Foto: Berth Brandell/ALN
Uggla i Mossen efter segern i Kriteriestoet. Foto: Berth Brandell/ALN

Uggla i Mossen vann Kriteriestoet efter en rafflande upploppsduell med stallkamraten Sirifaxa.

Publicerad:

Örjan Kihlström och Ulf Ohlsson satt bakom Jan-Olov Perssons favoritduo i Kriteriestoet. Kihlström bakom segrande Uggla I Mossen (e. Järvsöfaks – Lax Vilja) och Ohlsson bakom tvåan Sirifaksa (e. Moe Odin – Eldsiri). 

Sirifaksa hamnade i tät tidigt och fick snabbt sällskap av utvändige Uggla i Mossen och positionerna stod sig in på upploppet. Väl där visade båda hästarna upp bra löpskallar och det var först i de sista stegen som Örjan Kihlström och Uggla i Mossen kunde ta sig förbi. 
Förstaplatsen betalade 350.000 kronor och andraplatsen var värd 175.000 kronor – full pott för Jan Olov Persson med andra ord. 
Bakom Perssons hästar kunde Gunnar Austevoll styra Annette Stordals Cuba Stripa (e Briskeby Philip) till en tredjeplats och 87.500 kronor. 
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.