Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Persson i topp

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Fredrik Persson kunde jobba in Ultra Bright som vinnare i stoeliten. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

V75-finaldagen på Solvalla är igång och det började med kalmarseger.

Publicerad:

Fredrik Persson-tränade stochampionatsvinnaren Ultra Bright (e. Zola Boko) fick en perfekt resa i andra par utvändigt av Erik Adielsson i stoeliten (V75-1). Därifrån avgjorde hon säkert mot ”dödensfavoriten” Hevin Boko.
– Det såg inte ut som att hon hade så mycket kvar i sista kurvan, men hästen kämpade verkligen bra. Det här var märren värd, sade Fredrik Persson och fick hjälp av Erik Adielsson:
– Jag hörde på Fredrik före loppet att han var väldigt nöjd med värmningen. Så det här var skoj, det är en fantastisk trevlig häst att köra. Jag hade känslan att hon skulle ta sig förbi till slut.

Tidigt avancemang fram i dödens och enkelt ifrån till slut. Marc Elias och Il Duce Boko (e. Muscle Hill) var bara bäst i klass II-finalen (V75-2).
– Jag är helt imponerad över sättet han gör det. Man blir bara glad över att se honom från sidan. Det är inte lätt att vinna på det här sättet i V75-finaler, sade tränaren Conrad Lugauer.

Den sistnämnde kunde sedan njuta vidare. Marc Elias kunde nämligen även vinna silverdivisions final (V75-5) med Harran Boko (e. Maharajah). Från tråkiga spår tolv såg det hopplöst på förhand, men det tuffa tempot i täten med Doctor Doxey Zenz där framme bäddade för ännu en Lugauer-tränad häst i vinnarcirkeln. Över upploppet hade han det bästa spurtkrutet.

Det blev stor dramatik i klass I-finalen (V75-6). Erik Adielsson såg ut att kunna ta hem loppet från ledningen med Fredrik Persson-tränade Devs Dragon, men en galopp mitt på upploppet förstörde allt. Istället kunde utvändige favoriten Atik D.L. (e. Look de Star), tränad av Magnus Dahlén, ta hem spelet.
– Det blev helt fel för vår del. Vi hamnade i dödens och sedan ville jag egentligen inte släppa fram Ulf Ohlssons Volare Gar, men blev ändå tvingad till det. Sedan fick vi dessutom gå på först i tredjespår, berättade segerkusken Carl Johan Jepson.

Atik D.L. lyckades få nosen före fastlåsta Hobby de L'iton.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.