Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Perssons sköna trippel

Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD
Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD

Dagens kusk under GS75-omgången på Kalmar blev onekligen Stefan Persson.
Halmstadskusken var tre av de sju GS75-loppen.

Publicerad:

Han inledde segerraden med att sätta dit hemmatränaren Maria Rosenbergs Love Runs Out (e. Pastor Stephen) trots bricka åtta bakom bilen. Det blev en lugn start och ekipaget hamnade sist av de felfria. På bortre långsidan inleddes avancemanget i tredjespår och innan mållinjen nåddes hade Love Runs Out passerat alla.

– Skygglapparna som vi satt på idag gav den effekt vi hade hoppats på. Han blev mer framåt och fokuserad, sa Stefan Persson.

I V75-4 visade sexåriga Olga Utca (e. Maharajah), som tränas av Sara Brodin, fina takter efter att ha varit segerlös sedan maj förra året. Stefan Persson styrde fram henne i dödens redan 1400 meter från mål och sedan kunde hon tugga ner Valnes Havanna (e. Infinitif) på upploppet.

– Hon gick ju ner lite i klass jämfört med förra loppet. Hon tål att gå en bit och kändes väldigt bra idag. Jag tyckte att hon spände ögonen i ledaren redan i sista kurvan så jag trodde att vi skulle vinna då, sa Stefan Persson.

Den största prestationen av Stefan Perssons uppsittningar stod ändå Christin Sjöström-tränade Image Rapida (Dream Vacation) för. Den femårige hingsten fick en tuff start fram till dödens. Sedan blev han kvar där i tufft tempo utvändigt om Durello (e. Echo).

Hemmaamatören Christin Sjöström kunde bara se på och njuta då hennes häst kopplade greppet på upploppet och gick till säker seger.

– Vad grym han är. Man blir tårögd. Visst vet jag att han är stark, men då det går 1.12 första varvet så funderar man på hur det sia gå. Han gjorde det så bra och är bara bäst, sa en jublande glad Christin Sjöström.

Nu har Image Rapida passerat 300 000 intjänat. Kontot kommer med all sannolikhet att fyllas på rejält under året om hästen får vara frisk och kry.

I första försöket i Stayerserien visade Joakim Lövgren upp Sevilla (e. Ready Cash) i fortsatt bländande författning. Han hade inga som helst problem att runda hela gänget och vinna överlägset på 14,7/21640.

– Han vann ett sprinterlopp för ett tag sedan och han har vunnit på tre kilometer. Det är verkligen en klassig häst. Han har blivit allt starkare med åren och det är roligt att köra lopp då det går så här lätt, sa en glad Joakim Lövgren.

Princess S.W. låg Peter Untersteiner lågt med i GS75-inledningen. Bricka åtta bakom bilen och hon skulle dessutom möta grabbar. Men ekipaget togs sig rätt tidigt till ledningen och sedan kunde ingen hota trots ett snabbt förstavarv.

– Hon låg på lite väl mycket och det gick ju 1.12 första varvet. Då brukar det normalt bli jobbigt till slut. Men hon var riktigt på hugget idag och hon är bra för sin klass, sa en nöjd Peter Untersteiner.

En av söndagens gladaste vinnare var Visbytränaren Johan Wiman efter segern med Sundo Kaip (e. Hot Tub). För GS75-spelarna var det en rejäl överraskning och gotlandshästen var bara streckad på en procent.

– Hästen har gjort många bra lopp men aldrig vunnit ett enda lopp. Jag har ju börjat fundera om han aldrig ska få sätta nosen först. Han tappade lite i sista sväng idag, men 200 kvar så fick jag upp förhoppningarna. Jag är bara så oerhört glad att han äntligen fick vinna, sa Johan Wiman.

Kevin Oscarsson avslutade omgången med att småskrälla med Görel Engströms Miss Pastis (One Too Many).

– Det var en jäkligt kul seger. Hon har blivit riktigt bra och rejäl den här hästren, sa Kevin Oscarsson.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.