Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Perssons stjärna från dödens

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Jan-Olov Persson fullbordade sin dubbel. Detta efter att Tand Kraft tagit revansch efter galoppmisslyckandet i Svenskt Kallblodkriterium.

Publicerad:

Sjö Vinn (e. Lome Kongen) besegrade Tand Kraft i Svenskt Kallblodskriterium, men denna gång försvann norrmannens chanser redan efter 500 meter då han kastade sig i galopp. Det var en stökig inledning på loppet med ett flertal galopper, men fältet formerat sig satt Ola Åsebö-tränade Brenne Brakar (e. Moe Odin) i ledningen med Tand Kraft (e. Järvsöfaks) utvändigt.

Jan-Olov Persson satte allt på ett kort och pressade ledaren hela vägen och Tand Kraft tog också hem segern till slut, trots att hästens aktion inte var helt felfri över upploppet.
– Han löpte iväg bra bakom bilen, men han började ta om efter 100-150 meter. Det är en helt fantastisk häst detta, han har en otrolig motor och även en bra teknik även om det hackade lite för honom idag, sade Jan-Olov Persson.

Tand Kraft har vunnit nio av sina tio starter i karriären. Denna gång på segertiden 1.25,6a/2.100 meter vilket var nytt rekord för hästen. Jan-Olov Perssons andra häst i loppet, Järvsö Pegasus (e. Tangen Scott), var trea i mål tillsammans med Örjan Kihlström.

Segern i Norskt Travkriterium för Kallblod var värd 500.000 NOK.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.