Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Peter G fick Fricks pris

Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN
Peter G Norman fick Jim Fricks pris. Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN

Kvällens största jubel hittills delades ut när Jim Frick annonserade att Peter G Norman fick hans pris.

Publicerad:

Jim Fricks pris delas ut till en ung och lovande proffstränare och årets utmärkelse gick till Peter G Norman. Peter G Norman hade ett väldigt bra första år som proffstränare efter att han hade tagit över sin far Glen Normans rörelse. Höjdpunkten för året var självklart segern i Oaks med Face’Em.

– Det var inte väntat, men det var väldigt stort. När jag började med det här och åkte på trav så var Jim Frick alltid med i kuskrummet och höjde stämningen. Vi siktar uppåt hela tiden och det ser väldigt bra ut. Vi började med 20 hästar och nu är vi uppe i 45, sa Peter G Norman.

Årets uppfödarbragd gick till Knutsson Trotting för framgångarna och det fantastiska världsrekordet med Sebastian K.

– Det är en tredje generations uppfödning av vår familj. Han var hetsig och visade ingenting som unghäst, men första gången han kom ut på Åby visade han att det är där han hör hemma, sa Tristan Sjöberg på scenen.

Årets kallblod blev som väntat Månprinsen A.M, som fick hela 95 procent av rösterna.

– Det är en häst som förmedlar mycket kärlek. Årets roligaste var när han vann heatloppet på Romme. Jag tyckte han hade tagit ut sig för mycket i första heatet, men när han viftade på öronen 100 meter före mål var en speciell känsla, sa Gunnar Melander.

För femte gången blev Björn Goop utsedd till årets kusk. Efter att vunnit allsvenska championligan för elfte året i rad fick han 59 procent av rösterna. Bland fjolårets stora segrar märks Elitloppet med Timoko, Prix de France med Noras Bean, Svensk Uppfödningslöpning med Mister J.P. och Criterium Continental med Tumble Dust.

– Man kämpar ett helt år och sedan är det upp till några att bedöma vad man har lyckats med. Jag är väldigt glad över att fått det här priset, sa Björn Goop.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.