Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Peter G Norman blickar framåt efter branden

Foto: Hanold/ALN
Peter G Norman Foto: Hanold/ALN

I går eftermiddag totalförstördes Peter G Normans villa på Erikssund i en brand. När Travronden pratar med Solvallatränaren på onsdagsförmiddagen har den värsta chocken hunnit lägga sig. 
– Jag står här mitt i bråten och det ser ut som en bomb slagit ned. Det känns overkligt, men man får bara vara tacksam att ingen kom till skada, säger Peter G Norman som kommer köra i kväll på Solvalla. 

Publicerad:

Peter G Norman svarar direkt när Travronden ringer honom på onsdagsförmiddagen. Under tisdagen brann familjens hus ned till grunden, men Solvallatränaren vill inte gräva ned sig eller låta det negativa få ta över. 
- Jag försöker alltid ha en positiv livssyn och nu är det bara konstatera att det som har hänt har hänt. Hela huset blev övertänt väldigt snabbt i går och man är bara tacksam att ingen kom till skada.
- Materiella saker går alltid att ersätta men det är en annan sak med människoliv. Branden började på ovanvåningen där min döttrar sover och jag vill inte ens tänka tanken på vad som hade kunnat hända igår. 

Norman berättar att branden började i ett av hörnen i vardagsrummet på ovanvåningen. 
- Någonting, kanske någon elektronik, har troligen fattat eld. Men vi vet inte, säger han. 
Hann ni rädda någonting?
- Jag sprang in och räddade några fotoalbum, och hann även ta min jacka där jag hade mina kreditkort. Man vågade inte vara där så länge med tanke på att det var övertänt och riskerade att rasa. 
- Vi har bott i huset i tio år och varit med om mycket där, men nu får vi gå vidare.

Polisen har varit på plats på gården och det finns ingen brottsmisstanke bakom branden. Huset var fullt försäkrat och kommer att återställas.
- Vi ska bygga upp huset igen. Det kommer givetvis ta tid, men vi har en stor gård att bo på och det mesta kommer nog att lösa sig smidigt. 

I går kväll avstod Peter G Norman sina styrningar på Sundbyholmstravet, men i kväll är han tillbaka på banan när Solvalla arrangerar tävlingar. 
- Ja, jag tänker att det blir bra för mig och familjen att komma ifrån allt i kväll. Det ska bli skönt att få koncentrera sig på det man gillar allra mest, säger Peter G Norman inför kvällens tävlingar.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.