Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Petri siktar mot Oaks

Foto: ALN
Airaksinen jagar segrar på V64. Foto: ALN

Hemmatränaren Petri Airaksinen startar två hästar ikväll. Vi fick en pratstund med honom på väg till banan.

Publicerad:

Bottnas Estelle (V64-3) är en fin häst, men är väldigt svår i ryggar och det är alltid lite svårbedömt. Någon gång ska hon lära sig och helst skulle jag köra i ryggar, men det kan bli aktuellt med en lugn dödens också. Hemma sköter hon sig bra, men på banan har det varit svårare för henne att vänja sig vid stänket. Det är verkligen inget singelstreck och planen är att starta i Oaks-kval nästa gång om allt flyter på som det är tänkt. Det blir skor runt om ikväll och vanligt heltsängt huvudlag, senast var det en form av blinkers-huvudlag. 

 

Emmylou Love (V64-4) har jag ägt i de tre senaste starterna och då har det blivit galopp samtliga, haha. Hon släppte grejerna i sista sväng senast och galopperade, men kändes bra i övrigt. Formen sitter där och jag kommer att testa helstängt huvudlag i värmningen och se hur väl det faller ut. Hästen öppnade vasst utan skor, men ikväll blir det skor och vi får se hur jag gör från start. Går det sakta kör jag offensivt och jag tror att hon kan springa 1.14,5 över distansen. Hon är inte jättehet som segerbud, men en rysare kan hon vara trots allt, säger Petri Airaksinen. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.