Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Petter Karlsson tog EM-brons

Foto: HANOLD/ALN
Petter Karlsson tog brons till Sverige på Lärlings-EM. Foto: HANOLD/ALN

Petter Karlsson slutade trea på Lärlings-EM 2016 – efter en stark andra och avslutande tävlingsdag i Belgien. Vann gjorde Spanien och Sebastiana Pocovi.

Publicerad:

Inför dagens starter låg Petter Karlssonniondeplats med tio poäng, efter att i går ha blivit diskad i första loppet och kommit femma i andra. I dag gick det dessto bättre för den tjugofemåriga Örebrokillen som representerade Sverige på Lärlings-EM i Belgien.

I dagens första avdelning kom Karlsson trea med hästen Beinheureuse. De hade elftespår och tredjeplatsen innebar viktiga poäng. Segrande i första loppet var Finland med Jukka Torvinen och tvåa kom Tysklands Lea Ahokas. 

I avslutande tävlingsloppet hade Petter Karlsson tolftespår tillsammans med hästen Gutsy Margin. Duon gick i mål som tvåa. Vann gjorde Spaniens Sebastiana Pocovi och trea kom Norges Magnus Teien Gundersen.
 
– Det gick verkligen bättre i dag, säger en glad Petter Karlsson, när Travronden pratar med honom.
 
Totalt sett samlade spanska Sebastiana Pocovi in flest poäng, på tävlingens fyra starter, och Spanien blev årets segrare i Lärings-EM 2016. Silvret gick till Norge med körsven Magnus Teien Gundersen. Tredjeplatsen och bronset gick alltså till Sverige och Petter Karlsson.
Förutom tredjeplatsen är Petter Karlsson nöjd med helgens EM-tävling.
 
– Det har varit både trevligt och roligt att få träffa nya människor med samma intresse och jag har skaffat lite nya kompisar. Att få se hur de gör i andra länder är ganska inspirerande, och då inser man att vi har det väldigt bra i Sverige. Hemma är det mesta väldigt proffsigt. Jag har fått perspektiv på saker, säger Petter Karlsson.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.