Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Pierre slog banrekord

Åbytravet anordnade topptrav förra helgen. Även under torsdagen fick publiken njuta av ett par riktigt rejäla insatser – däribland ett banrekord.

Publicerad:
Per K Erikssons Pierre svarade för en rejäl insats under torsdagen. Efter en resa i andra utvändigt satte körande Jennifer Tillman in attacken med 600 meter från mål. 400 kvar var segergreppet kopplat och ekipaget stack undan till överlägsen seger före Slide To Easy och Flemming Jensen.
Det var blott Pierres tredje start i Sverige. Segern var värd 30.000 kronor och han kom i mål på 1.11,2a/1.640 meter. Det var nytt banrekord på Åbytravet med tre tiondelar Tidigare rekordet 1.11,5a/1.640 meter hade Jeppe Juels Stelton. 
Pierre inledde sin karriär i USA hos Jonas Czernyson. Där var han med i en del tuffa gäng, framför allt som tvååring.
– Han slog Uncle Lasse som tvååring, men sedan fick han problem som treåring vilket gjorde att hela säsongen i stort sett blev spolierad. Förhoppningsvis kan vi få ytterligare lite utveckling i den här killen, då kan vi komma att få riktigt kul. Han är snabb som en vessla, förjäkla mysig alltså, sade tränare Per K Eriksson till Vinnare V64.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.