Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Pihlström granskas efter sitt uttalande

Foto: Micke Gustafsson, ALN
Markus Pihlström sa i en tv-intervju i onsdags att Daniel Wäjersten inte skulle få köra några fler lopp åt honom om han inte hjälpte Pihlströms att komma till ledningen i V86-5. Foto: Micke Gustafsson, ALN

Markus Pihlström antydde i en tv-intervju att Daniel ­Wäjersten inte skulle få köra fler av hans hästar om han körde emot Pihlströms häst i loppet – på skämt, enligt tränaren.
Nu granskas tv-intervjun av ST.

Publicerad:

Det var inför onsdagens V86-omgång förra veckan som Markus Pihlström uttalade sig om Mr Matjes chanser i den femte V86-avdelningen. Invändigt om favoriten startade Svante Båth-tränade Beam Me Up Scotty, som kördes av Daniel Wäjersten – en kusk som ofta kör åt Markus Pihlström.

Kanal 75-reportern Matteus Lillieborg frågade om Pihlström trodde att det fanns någon på start som var intresserad av att svara Mr Matjes i kampen om ledningen.
– Det är väl Wäjersten då, men då får han inte köra någon mer häst åt mig i varje fall, svarade Pihlström med ett litet leende.

Lillieborg: Det säger du åt honom innan eller?
– Det vet han om redan, svarade Pihlström då. 

Den intervjun har nått ST som nu håller på att utreda ärendet och Staffan Falk har redan kontaktat personer med koppling till frågan, däribland Pihlström själv.
– Vi har pratat med några personer, bland annat Markus Pihlström. Nu utreder vi det här och jag vill inte kommentera det mer än så, säger Staffan Falk.

När Travronden når Markus Pihlström är han ångerfull.
– Matteus och jag stod där och skämtade, det har vi gjort förr. Det var ironi från min sida och jag ber om ursäkt för det, det var jättedåligt gjort. Jag har självklart aldrig pratat med Daniel om det här, säger Pihlström.

Kan du förstå hur dina kommentarer kan tolkas?
– Naturligtvis, absolut. Det bar bara ett skämt och man själv vet inte hur andra uppfattar det. Jag kan inte skylla på någon annan här utan jag får be alla om ursäkt.  Man lär sig av sina misstag och jag kommer inte att göra om det. Det finns absolut ingen grund i det jag sa.

Vad säger ST?
– Vi har rett ut det här. Jag har pratat med Staffan Falk om det och förklarat. Daniel (Wäjersten) var helt oförstående om det här och han visste inte ens om det. Nu får jag bli lite mer eftertänksam och naturligtvis kommer man bli lite tråkigare då också

Även Daniel Wäjersten har alltså kontaktats av ST angående det som sades i intervjun.
– Jag fick ett samtal från ST om den här intervjun som jag inte ens visste existerade, där Markus har gjort något uttalande om någon slags överenskommelse och någon sådan finns det ju inte. För min del är det i första hand hästvälfärden, sedan spelsäkerheten. Det är klart att det inte var bra att säga så, men jag tror nog att Markus har varit lite ironisk i det här fallet och det känns tråkigt att bli indragen i det här, säger Wäjersten.  

I loppet tog Daniel Wäjersten och Beam Me Up Scotty hand om ledningen. In i första sväng höll Mr Matjes på att ta sig förbi, men han tappade stilen och galopperade. Därefter kördes Beam Me Up Scotty i ledningen och han höll därifrån till en tredjeplats. 
– Min häst kom med två raka galopper och jag hade på förhand kanske tänkt släppa till Kajsa (Frick, bakom Putinthepower) eller  Rikard (Skoglund, bakom Mr Matjes). Men jag tyckte att Beam Me Up Scotty kändes så bra att jag ville prova i ledningen och jag tycker att tv-bilderna visar att jag försökte.

Enligt Staffan Falk kommer frågan att diskuteras på ST under veckan.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.