Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Piraten hade lekstuga

Foto: Micke Gustafsson/ALN
Foto: Micke Gustafsson/ALN

Hans R Strömbergs stjärna, On Track Piraten hade på förhand en straffspark i gulddivisionen under lördagen. Så pass att loppet inte ens gick på V75...

Publicerad:

Loppet gick som lopp fyra under Rommes tävlingar. Endast fem konkurrenter utmanade och speciellt dramatiskt blev det inte. Efter ett varv satt On Track Piraten i ledningen och efter att ha avslutat 1.13 sista varvet blev segern mycket enkel före Usain Henna. Efter loppet var körande Johnny Takter mycket nöjd med nioårige Kool du Caux-sonen.
– Hästen kändes otroligt stark, smidig och fin i dag. Segern blev säker, men det skulle den väl också bli med tanke på motståndet. Samtidigt vet man om att man inte kan ta ut någonting i förskott, men det gick vägen. Jag har den största respekt för Hans R Strömberg, så matchningen lägger jag mig inte i, men han kändes formstark, sade Takter efteråt.
För skötare Maja Bäckman betyder givetvis On Track Piraten mycket. I fjol var han en stor anledning till att hon tog hem tävlingen Segerrikaste hästskötare på V75 2016. Tolv skötarsegrar tog hon, före Daniel Redén-anställde Ellinor Wennebring på åtta segrar.
– Han är helt underbar, vilken häst! Vinsten i hästskötarligan hade man givetvis koll på under året, framför allt har väl On Track Piratens ägare varit på mig då och då och berättat. Det är stort att vinna, verkligen, sade Maja Bäckman i vinnarcirkeln efter loppet.
Nu väntar nya äventyr för Maja Bäckman. Till Sveriges Radio Dalarna berättade hon nämligen i början av december att hon slutar hos Hans R Strömberg och flyttar till kärleken.
– Vi får se hur det blir, men jag är övertygad om att On Track Piraten kommer få det bra, var Bäckmans kommentar under lördagen.
Tiden On Track Piraten behövde springa för att vinna gulddivisionen blev beskedliga 1.14,1a/2.640 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.