Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Piraten” överlägsen på hemmaplan

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
On Track Piraten fick glänsa inför hemmapubliken i Rättvik. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Hemmastjärnan On Track Piraten var helt utan motstånd i Midsommarloppet i Rättvik för Johnny Takter.

Publicerad:

För en vecka sedan var On Track Piraten moralisk vinnare i Norrbottens Stora Pris som trea efter en blytung resa. I dag blev det kassaskåpssäker seger efter det att den Hans R Strömberg-tränade sjuåringen fått överta ledningen från Rocky Race 1.400 meter från mål. Efter 1.10,5 sista varvet vann ”Piraten” väldigt lätt med gott om krafter sparade på 1.11,4a/2.140 meter. Förstapriset var 100.000 kronor. Segern underlättades av att Daniel Redéns Shaq Is Back galopperade från start och sedan inte heller fick chansen fullt ut till slut efter invändig resa. Bäst avslutade Up Date Hoss till andraplatsen från fjärde ytter.

– Jag skulle vilja köra den här hästen på Meadowlands, kommenterade Johnny Takter och fick hjälp av Hans R Strömberg:

– Vi pratade om det redan ifjol och det är inte otänkbart att det blir så.

Per Lennartsson och Cash Gamble tog skalpen på storfavoriten Al Dente i Breeders Crown-försöket för fyraåriga hingstar och valacker (V64-5). Det var verkligen ingen fuskseger, utan Cash Gamble fick göra loppet utvändigt om ledande Origo Tilly. De två sistnämnda lämnade övriga i slutsvängen; Al Dente hade ingen möjlighet att haka på från andra par utvändigt, utan fick nöja sig med trdjepriset på avstånd för Leif Witasp. Peter Untersteiner och Carabinieri spurtade bra som tvåa, men hade ingen chans mot Cash Gamble. Segertiden blev så bra som 1.11,8a/2.140 meter. Förstapriset var 70.000 kronor, som i alla BC-loppen den här dagen.
– Det spelar ingen roll var jag sitter med honom i loppen; han bara matar på. Ni siktar vi på Derbytestet i Eskilstuna och sedan är Derbyt det största målet i år, sade Per Lennartsson.
I Breeders Crown-försöket för treåriga ston (V64-1) var Sten O Jansson-tränade Lady Jo (e. Jocose) överlägsen för Tony Wallin. Ekipaget övertog ledningen tidigt från Tellmewhattodo och efter 1.13,8 sista varvet blev det väldigt enkelt närmast före Mellby Darling (fjärde par invändigt). Segertiden stannade vid 1.14,7a/2.140 meter.
I BC-loppet för treåriga hingstar och valacker (V64-2) fastnade favoriten Romeus invändigt och det var istället Björn Goop och egentränade Pacific Broline som reglerade fältet efter avancemang fram utvändigt om ledande Ceasar Sisu (tvåa).
Robert körde tidigt till spets i BC-försöket för fyraåriga ston (V64-3) bakom Centerline. Det kostade en 1.10-öppning första halvvarvet, men sedan fick Robert strypa tempot mycket. Oaksvinnaren Face'em fick en perfekt smygresa och sedan lucka i början av upploppet. Men hon fick nöja sig med andrapriset eftersom Centerline höll sin fart på ett starkt sätt och vann säkert.
– Vi hade lite förhoppningar i fjol, men hon var då för seg. Hästen hade suttit fast tre gånger i rad före den här starten; så i dag var det dags att prova, sade Robert, som kunde notera segertiden till 1.14,2a/2.140 meter.
I Remy Nilsons Styrkeprov (V64-4) blev det en ren uppvisning av Jörgen Westholm bakom Time Machine. Jörgen satte in attacken från femte utvändigt och körde till spets 1.400 meter från mål. Väl där framme åkte han bara ifrån de övriga efter 1.13,5 sista rundan. Förstapriset var 75.000 kronor och segertiden blev 1.13,6/3.200 meter.
I Zornloppet för fyraåriga kallblod (lopp 2) såg ledande Rexjerven Gel slagen ut i början av upploppet mot utvändige Torpa Nicklas. Men Gunnar Lassis-tränade Rexjerven Gel visade fin löpskalle då han kontrade invändigt för Sören Eriksson och till slut vann säkert. Segertiden skrevs till 1.26,1/2.140 meter och förstapriset var 60.000 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.