Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Planen klar för Marion Marauder

Foto: Mia Törnberg
Marion Marauder med Mike Keeling och Paula Westwood. Ordinarie kusk bakom superstjärnan är Scott Zeron. Foto: Mia Törnberg

Travpubliken i Europa får vänta på att se superstjärnan Marion Marauder. I en intervju med Harnessracingupdate berättar tränaren Mike Keeling att siktet är inställt på bland annat Maple Leaf Trot och Yonkers International Trot.
- Sedan skulle vi väldigt gärna åka till Europa nästa år, säger Keeling till sajten. 

Publicerad:

Marion Marauder hade en ruggig säsong i fjol och var den stora giganten bland treåringarna med en fullbordad Triple Crown (Hambletonian, Kentucky Furity och Yonkers Trot). Muscle Hill-sonen sprang in 1.766.518 dollar under 2016 och sprang som snabbast 1.09,3, när han vann sitt försök i Hambletonian.

Efter säsongen hade ägarna tankar på att stalla upp Marion Marauder som avelshingst i Ontario, men senare kom beslutet att trots allt fortsätta med tävlingskarriären. 

Träningen återupptogs i början av året i Pinehurst, North Carolina, och i mars gjorde Marion Marauder comeback på banan. 
– Han är väldigt glad över att vara tillbaka i arbete. Jag har låtit honom gå tre jobb på banan här och han kommer sakta men säkert närma sig form, säger tränaren Mike Keeling till harnessracingupdate.com

Keeling har lagt upp en preliminär tävlingsplan för säsongen och precis som det tidigare spekulerats i får Europa och en eventuell start i Elitloppet vänta. I stället tar tränaren sikte mot flera storlopp i USA. 
– Hambletonian Maturity i juli känns som ett lämpligt första större mål. Det blir lagom för honom att möta jämnåriga från kullen i stället för att börja med att möta äldre hästar direkt. Men vi får se hur det blir och vi kommer bli varse om när han är redo för storloppen. 

Går det som planerat vill Keeling se Marion Marauder i Maple Leaf Trot, Breeders Crown och kanske till och med VM-loppet, Yonkers International Trot.
– Om han visar internationell klass hoppas vi få en inbjudan till VM-loppet precis som i fjol.

Keeling kommer oavsett att starta Marion Marauder relativt sparsamt för att sedan spänna bågen mot ett större utlandsäventyr nästa år. 
- Jag värnar om honom och skulle vilja se honom i tio starter i år där han håller en hög nivå. Sedan skulle vi väldigt gärna åka till Europa med honom nästa år, säger Keeling som tränar stjärnan tillsammans med sin fru Paula Wellwood.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.