Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Planen för världens bäste

Foto: HANOLD/ALN
Tekno Odin kommer till Sverige efter Påskhelgen. Foto: HANOLD/ALN

Världens bästa kallblod, Öystein Tjomslands Tekno Odin, kommer till Sverige efter Påsk för både tävling och avelsarbete.

Publicerad:

Nioårige Tekno Odin (e. Moe Odin) har alltid varit ett unikum, men hittade ifjol nya växlar som bland annat förde honom mot ett världsrekord över medeldistans på Färjestad med 1.19,1a. Han jagade också Järvsöfaks världsrekord alla kategorier på 1.17,9a, men kom inte närmare än 1.18,5a.

Tävlingsåret för Tekno Odin inleds nu på söndag på Sörlandet, då han går ut i ett åttahästarslopp från dubbla tillägg. Allt annat än seger där vore en stor överraskning. Öystein Tjomsland har redan nu klart med en ganska noggrann tävlingsplanering för sin stjärna, som han berättat för lokalsporten.fvn.no. Det blir först några lopp i hemlandet innan han efter Påsk styr kosan mot Sundsvall och filialen där. Då blir det både tävling och avel. Ett av de största målen är Elitkampen på Solvalla, där han förra året slutade trea. Tekno Odin har en vinst från detta lopp från 2013.
– Elitkampen på Solvalla i slutet av maj är ett av årets stora mål, det samma gäller Nordic King i Finland. Även Norskt Mästerskap den 22 juli är ett av huvudmålen under 2017. En femte raka titel där skulle innebära att han sätter ett rekord som knappt går att slå, säger Öystein Tjomsland till lokalsporten.fvn.no.

Så här ser Tekno Odin preliminära tävlingsschema ut:

29 januari: årsdebut på Sörlandet.

11 februari: Tollef Fjermestads Minneslopp på Forus.

25 februari: Lars Laumbs lopp på Bjerke.

Påskhelgen: lopp på Klosterskogen.

Därefter: tre månader i Sverige för tävling och avelsarbete.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.