Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Planenligt för Piraten

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
On Track Piraten vann Rommeheatet före B.B.S.Sugarlight. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

On Track Piraten blev nästa häst in i Olympiatravet. Han spetsade planenligt hem Rommeheatet på 1.12,1a/2.140 meter. Men Olympiatravet är bara ett delmål under försommaren för tränaren Hans R Strömberg. Han deklarerade efter segern att det är Elitloppet som gäller efter storloppet på Åby 25 april.

Publicerad:

On Track Piraten (e. Kool du Caux - Monrovia) såg närmast oslagbar ut innan loppet och när han fick ledningen efter en ”säkerhetsstart” var det dukat bord fram till segerchecken 150.000 kronor. Men B.B.S.Sugarlight gav inte slaget förlorat och efter att Peter Untersteiner kört fram den norsktränade Super Light-sonen utvändigt om On Track Piraten inför slutvarvet så bjöd B.B.S.Sugarlight strid ända in i mål.

- Jag körde bara på säkerhet från start och såg till att hålla ut Traveling Man så inte han kom förbi. När B.B.S.Sugarlight kom upp utvändigt valde jag att höja tempot och On Track Piraten drog de andra trötta. Han var spänstig och fin, konstaterade körande Erik Adielsson.

Slutrundan gick i 1.11-klippet och även om B.B.S.Sugarlight fick se sig besegrad måste chansen vara stor att även han finns med bakom startbilen i Olympiatravet om tränaren Fredrik Solberg så önskar. Till exempel så kommer knappast långfredagens storloppsvinnare på Färjestad, Dream With Me N.L. att utnyttja sin plats i Olympiatravet.

- B.S.S.Sugarlight gjorde ett topplopp, konstaterade Solberg i ATG Live.

On Track Piratens tränare Hans R Strömberg var helnöjd med On Track Piraten ”hela dagen” och segern blev till stor del den kopia av det hans stjärna gjorde i Paris dagen före Prix d´Amerique då han vann Prix du Luxembourg.

- En vecka efter att On Track Piraten kommit hem från Paris hade han fått tillbaka lystern i pälsen och ätit upp sig till ”matchvikt” igen, konstaterar Hans R Strömberg.

Olympiatravet om tre veckor är alltså nu ”bara” ett delmål på vägen för Rättvikshästen.

- Efter det siktar vi mot det största lopp som finns och som går sista helgen i maj, sade Hans R Strömberg.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.