Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Platon Face bjöd på show – siktas mot Harpers

Foto: ALN
Platon Face tog en överlägsen seger på Solvalla. Foto: ALN

Lutfi Kolgjinis Platon Face (e. Raja Mirchi) bjöd på en fin uppvisning på Solvalla. Hästen kördes till spets efter 400 meter och vann sedan överlägset.

Publicerad:

Efter 400 meter körde Lutfi Kolgjini till spets med sin Platon Face och sedan var det spel mot ett mål. Raja Mirchi-sonen höll ett jämnt 1.14-tempo hela vägen och kom i mål 40-talet meter före närmsta konkurrent. Segertiden fina 1.14,2a/2.640 meter vilket var en rejäl putsning av rekordet.
– Det var hästen som bestämde tempot hela vägen. Han fick hålla den fart som han ville och kändes väldigt stark hela vägen. Målet är att ta ut honom i Harper Hanovers lopp i år. Min känsla är att det här blir hans år. Vi har lagt hela vintern på att få honom stark i kroppen och jag hoppas att vi har lyckats, säger Lutfi Kolgjini.

Platon Face är fortsatt obesegrad felfri och har vunnit i fem av 19 starter. Den femårige hingsten har tjänat 172.500 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.