Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Platon starkast igen: "Hoppas Bold Eagle kommer"

Foto: MIKAEL ROSENQUIST/TR BILD
Platon Face och Adrian Kolgjini vann från ledningen. Foto: MIKAEL ROSENQUIST/TR BILD

Adrian Kolgjini och Platon Face bjöd på styrkedemonstration i Kalmar.

Publicerad:

Adrian Kolgjini njöt av ett kärt återseende bakom Platon Face (e. Raja Mirchi) på tävlingsbanan. Den nykrönte Harpersvinnaren gjorde knappast kusken besviken. Efter ett tidigt initiativ från dubbla tillägg kunde Kolgjini ta över ledningen från Antonio Trot och Jorma Kontio. Väl där drog Kolgjini i ett tufft tempo under slutrundan och vann säkert på 1.15,1/3180 meter.
– Han gör det riktigt bra. Det var ett par tillfällen där han kunde ha galopperat och jag fick passa på honom. Banan var lös och det trivs han inte på, men han vill göra rätt, sade Adrian Kolgjini i vinnarcirkeln och hälsade att siktet är inställt på Åby Stora Pris.  
– Vi får hoppas att Bold Eagle kommer så att vi kan ta honom också. 

Peter Untersteiner och Springover (e. Going Kronos) lyckades hålla ut Stefan Söderkvist och Stepping Spaceboy i tredjespår in i den första svängen. Då kunde Untersteiner ta över ledningen från Dollar Access. Där kunde Springover varva på 1.15 och ,trots en stark avslutning långt ut i banan från Globalsatisfaciton, vinna relativt säkert på 1.13,1a/2140 meter. 
– Jag var angelägen om att försöka komma före Söderkvist och jag trodde det bara var tio procents chans när jag analyserade loppet, sade Untersteiner, vars häst nu tar klivet upp i Gulddivisionen. 

Tim Frontline (e. Dexter Frontline) gjorde sin fjärde start i regi Linda Fyhr. Efteråt kunde femåringen stoltsera med tre raka segrar efter att ha spurtat till en retfull enkel seger. Körande Stefan Persson hittade andra utvändigt och det enda orosmomentet i loppet var när framförvarande Livi Joy galopperade i utgången av slutsvängen. 
– Han har vunnit tre raka med gott om krafter kvar, det verkar inte vara botten det här, sade Persson.
Segertiden i klass I-försöket blev 1.15,3/2140 meter. 

Thomas Uhrberg satt bakom Gento (e. Quite Easy U.S.) som fick draghjälp av Timo Nurmos Roheryn i tredjespår. Då hade konkurrenterna inget att sätta emot över upploppet när Uhrberg styrde på i fjärdespår. Den femårige hingsten, som tränas av Hubert A Van Deer Meer, tog sin sjätte raka seger på 1.12,2a/1640 meter. Häften av segrarna är tagna i Sverige.
– Det blev väldigt bra för vår del och vi fick ett jättebra lopp. Han står väldigt billigt i klasserna än så länge. Troligen är det en väldigt bra häst, sade Uhrberg, som vann med Gento för andra gången. 

Trots spår elva hittade Jörgen Westholm andra utvändigt med sin Flash Hammering (e. Orlando Vici). Under slutrundan avancerade Westholm fram utvändigt ledande Fritjof, som var slagen i slutsvängen. På upploppet kunde ingen utmana Westholms femåring som vann på 1.13,6a/1640 meter. 
– Hästen var fantastiskt bra senast och nu skulle vi till Kalmar för att försöka vinna loppet och det gjorde vi, sade tränaren i vinnarcirkeln. 

Rätt V75-rad: 2–10–14–4–12–7–11
Utdelning
7 rätt: 5666 kr
6 rätt: 100 kr
5 rätt: 17 kr

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.