Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Plättlätt för Lannem Silje

Foto: CHRISTER NORIN/ALN
Lannem Silje var överlägsen som vanligt. Foto: CHRISTER NORIN/ALN

Den norska kallblodsfantomen Lannem Silje hade inga som helst bekymmer i finalen av Sleipner Cup.

Publicerad:
Frågan var mest med hur många längder Tor Wollebaek och fyraåringen skulle vinna med ikväll på Romme. Vi kan nöja oss med att säga att det var en hel del längder ner till tvåan Järvsö Björn och trean Norrlandsgranit, båda tränade av Jan-Olov Persson.
– Det är väl svårt att förbättra henne, men det hon visar duger så klart väldigt bra som det gör. Det är hennes teknik och lungkapacitet som gör henne så bra, sade Tor Wollebaek efter segern som var värd 150.000 kronor.
 
Lannem Silje (e. Åsajerven) kom igenom bra från sina dubbla tillägg, slank förbi ett par galopperande konkurrenter och syntes som fyra med 1.500 meter kvar att springa. 
Wollebaek valde att ta det lugnt som tvåa i andraspår medan ledande Eld Grim varvade på 1.30. 
Drygt 800 meter kvar fick dock den norske kusken nog och satte fart på sitt sto i tredjespår, Lannem Silje svepte då lätt till täten 600 kvar och drygade bara ut avståndet till konkurrenterna via 1.23 sista varvet. 
På grund av det låga utgångstempot blev det ingen rekordtid den här gången, men det var långt ifrån slutsålt på 1.25,7/2.180 meter.
 
Tränar gör Biriamatören Ola M Skrugstad.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.