Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Plunge Blue Chip hade lekstuga

Foto: Micke Gustafsson/TR BILD
Åke Svanstedt har något extra i Plunge Blue Chip som satte världsrekord i somras på Meadowlands via tiden 1.08,2a/1609 meter. Foto: Micke Gustafsson/TR BILD

Åke Svanstedt har Plunge Blue Chip i ett strålande skick för dagen och det blev konkurrenterna varse om på Saratoga under fredagen. Det treåriga toppstoet bjöd på uppvisning i New York Sire Stakes och krossade motståndet via 1.11,8a/1609 meter.

Publicerad:

Förra helgen vann Plunge Blue Chip (e. Muscle Mass) Hudson Filly Trot på Yonkers via tangerat världsrekord för treåriga ston, 1.10,3a/1609 meter. På fredagen kom en ny seger av bara farten för Åke Svanstedts sto som har formen i absolut zenit. Skådeplatsen denna gång var Saratogas 800-metersbana och det handlade om försök i New York Sire Stakes för treåriga ston, med en samlad prissumma på 89.950 dollar. 

Åke Svanstedt körde framåt direkt och Plunge Blue Chip tog över ledningen från stallkamraten Natalie Hanover efter 400 meter. Första varvet gick i komfortabelt tempo men Svanstedt höjde sedan tempot successivt och på sista långsidan tackade Plunge Blue Chip för sällskapet. In på upploppet var konkurrenterna akterseglade med sex-sju längder och Plunge Blue Chip dansade undan lekande lätt på 1.11,8a/1609 meter.

Det blev dock ingen Svanstedt-dubbel, sedan Tribute To Seven med Wally Hennessey spurtat förbi Natalie Hanover och Daniel Dube sista biten. 

Plunge Blue Chip har nu 14 segrar på 20 starter och har tjänat drygt 750.000 dollar.

I det andra Stakes-loppet för treåriga ston blev det seger för Linda Toscanos Repentance, som vann från ledningen tillsammans med Jim Morrill Jr på 1.12,7. Här blev Svanstedt trea med Lucky Ava som spurtade vasst efter sen lucka medan stallkamraten Fury Road tog hand om fjärdeplatsen med Daniel Dube.

Fler blågula segrar

Åke Svanstedt hade redan tidigare under dagen vunnit med tvååriga stoet Golden Tricks (e. Trixton) som avlade maiden på Freehold Raceway. Efter en resa i rygg ledaren avgjorde Golden Tricks enkelt över upploppet och gick i mål på tiden 1.14,5. Förstapriset var 3.250 dollar.

På Harrah's Philadelphia blev det en blågul dubbel. Anette Lorentzons Montepulciano (e. Cantab Hall) fick en perfekt resa i vinnarhålet och vann säkert med Geo Napolitano Jr i sulkyn. Segertiden på den blöta banan blev 1.12,8a/1609 meter och belöningen för den treårige valacken var 7.500 dollar. 

Lite senare på samma bana stod Jimmy Takters treåring Fleet Amiral (e. Muscle Hill) för en fin prestation tillsammans med Josert Fonseca. Ekipaget nådde ledningen efter halva loppet och därifrån höll Fleet Amiral undan på ett bra sätt med 1,5 längd till godo på tvåan med tiden 1.11,7a/1609 meter. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.