Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Poet Broline kung på Åby

Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN
Poet Broline fick defilera i Kungapokalstäcket. Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN

Jättefavoriten Uncle Lasse galopperade bort sig direkt. Det bäddade för Peter Untersteiner och Poet Broline som ledde finalen av Kungapokalen hela vägen.

Publicerad:

Uncle Lasse galopperade redan innan bilen släppte fältet. Det gjorde också Farzad Boko vilket gjorde att spetsstriden totalt uteblev i årets upplaga av Kungapokalen. Peter Untersteiner och Poet Broline stack omgående till ledningen, öppnade första 500 meterna på 1.12,8 och dirigerande sedan fältet hela vägen.
– Det var härligt så klart. Det är så små marginaler i sådana här lopp och i år gick det vår väg. Det ser intressant ut inför säsongen. Min taktik hade inte ändrats även om Uncle Lasse inte hade galopperat utan jag hade kört i ledningen även om han gått felfritt, sade Peter Untersteiner.

Segertiden skrevs till 1.12,7a/2.140 meter och segerchecken uppgick till 928.830 kronor.

Noterbart är att Peter Untersteiner fick köra båda dagens finaler trots att han är avstängd under helgen. Detta på grund av att kuskarna får dispens från avstängningar i Grupp 1-lopp.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.