Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Polisanmäld för våld mot tjänsteman: "Ren lögn"

Foto: Pressbild Sveriges Domstolar/Patrik Svedberg
Bilden har ingenting med texten att göra. Foto: Pressbild Sveriges Domstolar/Patrik Svedberg

En högt uppsatt person i trav-Sverige har blivit anmäld för våld mot tjänsteman.
Samtidigt har vederbörande anmält vakten för misshandel.
– Jag har blivit utsatt för övervåld, säger personen.

Publicerad:

I samband med en offentlig fest i stadskärnan i en av landets städer inträffade en incident i juli som ser ut att kunna få rättsligt efterspel. Enligt uppgifter till Travronden, som bekräftas av såväl polis som travpersonen, ska det utspelat sig en scen där det råder delade meningar om vad som hänt mellan personen och en vakt.

"Åsikterna går isär"

– Vi har fått in en anmälan om våld mot tjänsteman och sedan en motanmälan om misshandel. Enligt den som blivit anmäld för våld mot tjänsteman så har han fått ett telefonsamtal i restaurangtältet där han befann sig. Då det var så högt ljud så gick han åt sidan. Han ska då ha ställt sig inom en avspärrad plats. Vakten kom dit och sedan går åsikterna isär, berättar förundersökningsledaren hos polisen som fortsätter:

Inte högprioriterat fall

– Våld mot tjänsteman blir brottsrubriceringen om vakten anser att det är mer än ett våldsamt motstånd.
– Nu ska vi se vad det finns för vittnesuppgifter och sedan ska vi ta ställning om vi ska gå vidare. Men det är i nuläget ingen händelse som har så hög prioritet, säger förundersökningsledaren.

Fick råd att polisanmäla

Travpersonen visste inte om att det gjorts en polisanmälan mot honom.
– Nej, men däremot har jag polisanmält en vakt som brukat övervåld mot mig. Jag fick det rådet efter att ha pratat med polis och andra personer att jag skulle polisanmäla det.

"Åkte på en riktig känga"

Vad hände enligt din mening?
– Jag var på väg hem från området när jag fick ett telefonsamtal som jag hörde dåligt då det var mycket ljud runt omkring varför jag gick undan och ställde mig bakom ett ”presenningsstaket” och då ser jag bara något komma från höger och då åkte jag på en riktig känga. Jag landar på backen och hinner inte lyfta nävarna förrän jag får en smäll till.
– Vakten kliver på mig, trycker upp armen bakom ryggen och säger: ”Olaga intrång och våld mot tjänsteman”.

"Har aldrig utdelat våld"

Olaga intrång?
– Jag hade placerat mig mellan två restauranger, det var en form av sluss. För att höra telefonsamtalet gick jag undan och gick in där med kanske en halvmeter. Helt oavsiktligt att stå på något ställe man inte fick stå på.
I din berättelse förekommer inte ”våld mot tjänsteman”.
– Nej, det är det värsta jag varit med om. Jag har aldrig varit utsatt för våld själv och jag har aldrig utdelat våld. 

"Ren lögn"

Vad händer framöver?
– Jag åkte faktiskt ned till restaurangen för att prata med ägaren dagen efter men han försvarade sina vakter och menade att den andra vakten hade sett motstånd, men det är ren lögn för det stod ingen mer vakt där.
Då kan ingen heller styrka din version?
– Nej, inte mer än att jag kallade på en annan vakt när det var överstökat som kände igen mig och såg att jag var lugn.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.