Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Polisutredningen nedlagd"

Foto: Montage, Patrik Nord
Foto: Montage, Patrik Nord

Advokat Staffan Uvabeck företräder travtränaren baserad i Mellansverige som polisanmälts misstänkt för sexuella trakasserier. På fredagen meddelade Uvabeck att polisutredningen mot travtränaren lagts ned.

Publicerad:

Nyligen rapporterade Travronden om att en polisanmälan lämnats in mot en travtränare i Mellansverige. Detta gällande en händelse som ska ha ägt rum tidigare under året och som, vad Travronden erfar, ska ha handlat om sexuella trakasserier

På fredagen blev det officiellt att polisanmälan mot travtränare lagts ned. Det meddelar tränarens ombud, Staffan Uvabeck.
– Jag biträder den mellansvenska travtränaren och är ombud både för polisutredningen och eventuella framtida ärenden kopplade till ST. Igår, torsdag, fick jag beskedet att polisutredningen mot travtränaren är nedlagd och avslutad, säger Staffan Uvabeck.

Skulle Svensk Travsport utreda ärendet vidare och eventuellt vidta några disciplinära åtgärder mot travtränaren kommer Staffan Uvabeck att kopplas in även där.
– Nu kommer vi att invänta besked från Svenskt Travsport för att se om de väljer att göra någon utredning. I så fall har jag i uppdrag att företräda travtränaren där också, säger Staffan Uvabeck.

Samma tränare ska, enligt uppgifter till Travronden, vägrat att göra ett alkotest i samband med tävling. Händelsen kopplades samman till ovan nämnda ärendet och utreddes av banans måldomarnämnd. Den skickade sedan fallet vidare till ST.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.