Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ponnyprofiler prisas

Foto: TOM JÖNEHAG/PRIVAT
Malva Johansson, Lo Ekström och Miranda Gunnelöf får priser för sina fina ponnytravframgångar under 2017. Foto: TOM JÖNEHAG/PRIVAT

Svensk Travsport har utsett tre ponnyprofiler i lika många klasser för 2017.

Publicerad:

De tre pristagarna är Malva Johansson (Årets Kusk, kategori A), Lo Ekström (Årets Kusk, kategori B) och Miranda Gunnelöf (Årets Montéryttare, ponny). Trion kommer att få ta emot sina priser under Solvallas V75-tävlingar den 24 februari.
– Ponnytravet utvecklas allt mer och det är fint att se engagemanget som ungdomarna lägger ner på sina ponnyer och den glädje det ger. Det är alltid roligt att få hylla våra framgångsrika ponnykuskar och montéryttare och att vi i år har tre helt nya ponnyprofiler som vi får chansen att lyfta fram under en V75-dag är extra roligt, säger Svensk Travsports sportchef Petter Johansson på den egna hemsidan.


Här kommer presentationen av de tre vinnarna från svensk Travsport:

Årets Kusk, kategori A: Malva Johansson

Efter ett framgångsrikt travår med fina prestationer blir elvaåriga Malva Johansson från Jägersro årets segerrikaste Kusk för kategori. A. Med 39 segrar (50 procent) under 2017 har Malva bevisat att hon är en skicklig kusk och någon att räkna med i loppen. Under året har Malva bland annat deltagit under PonnyElitVeckan på vår riksanläggning Wången tillsammans med andra framgångsrika kuskar. Framtiden verkar lovande för denna talangfulla kusk som tar vara på varje chans hon får!

Årets Kusk, kategori B: Lo Ekström

Östersundskusken Lo Ekström har haft ett minst sagt fantastiskt år ute på travbanorna och har blommat ut till att bli Årets Kusk kategori. B. Lo har visat vad hon går för och bevisat att hon är en otroligt duktig kusk med totalt 18 segrar under året. Tillsammans med sitt gotlandsruss Queen L. har hon triumferat på travbanorna och de har tillsammans tagit hela 15 segrar, vilket även gjort Queen L. till en av årets segerrikaste ponnyer. De deltog bland annat i Jämtlands Lilla Pris, som slutade med en andraplats, och vann Roger N Olssons Minneslopp.

Årets Montéryttare, ponny: Miranda Gunnelöf

Miranda Gunnelöf, hemmahörande på Solvalla, har under året visat vad hon går för inom montén. Med sina sex segrar på 16 starter blev hon segerrikaste montéryttaren för ponny 2017. Största framgångarna under året har varit när Miranda suttit upp på Karismas L:A Tim, som hon har tagit totalt fem montésegrar tillsammans med. Ekipaget deltog även i Monté-SM för kategori B på Sundbyholms travbana. Med sina fina framgånger under året är Miranda Gunnelöf Årets Montéryttare Ponny 2017.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.