Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ponnytravfest – med hjälp av Matteus Lillieborg

Foto: Micke Gustafsson/ALN
Bergsåker satsar på allt fler konceptdagar – senast i ponnytrav. Bilden är från Sundsvall Lilla Open Trot 2013 där det blev dött lopp mellan Miniatyr med Nathalie Norlander (invändigt) och Predor med Patrik Franzén. Foto: Micke Gustafsson/ALN

Bergsåkerstravet siktar på att ta ponnytravdagen den 17 juni till helt nya höjder.

Publicerad:

Det körs normalt fyra tävlingsdagar i ponnytrav på Bergsåker varje år. Den första genomfördes så sent som i söndags, men i år är det extra mycket fokus kring söndagen den 17 juni.
– Jag åkte hem i bilen från en ponnytravdag i höstas och började få lite tankar om att man borde kunna göra något mera. Det kändes som att det hände för lite, att vi stod och stampade. Lite Pegasus-tänk fanns med i bilden och nu ska vi satsa stenhårt på att göra något alldeles extra av just den här ponnytravdagen, säger projektansvarige Lennart Carlsén på Bergsåkers sportavdelning.

Det blir runt 14 lopp som vanligt, men Lennart siktar på att lyfta arrangemanget på flera olika sätt. Det gäller speciellt i avseende å kringaktiviteter, men även känslan för de tävlande.
– Jag har pratat med Kanal 75 och meningen är att Matteus Lillieborg ska komma hit och göra ungefär samma jobb som han normalt gör under en V75-dag. Det borde garanterat få de tävlande att känna sig lite extra viktiga.

Meningen är också att det hela ska TV-sändas i efterhand. I normala fall befinner sig inga åskådare på publikplats under en ponnytravdag på Bergsåker, utan målgången sker vid stallbacksutfarten.
– Men så blir det inte den här gången. Vi vill ha mycket folk även på ”platserna” och göra det här till en riktig familjedag. Förutom våra vanliga kontakter och kanaler ska vi även vända oss mera aktivt mot skolor och ridskolor/ridklubbar. Det gäller att ta sig utanför boxen om det hela ska bli lyckat.

Det exakta körschemat är inte spikat, men Lennart nämner kringaktiviteter som bakluckeloppis, stallbacksvisningar med häst och vagn, käpphästrace, westernridning och ponnygalopp.
– Börje Andersson håller i mikrofonen i vinnarcirkeln och Bert-Ola Månsson reffar. Kvällen före siktar vi på att anordna någon form av grillkväll för de långväga gästerna och tävlingarna kommer att inledas 12.00 under söndagen.

Lennart Carlsén poängterar att det här är ytterligare ett led i att bygga upp fler stora publikdagar på Bergsåker.
– Vi har Sundsvall Open Trot, Sleipnerdagen (bara kallblodslopp), Hattparaden och snart även en utpräglad montédag. Vi måste fortsätta på den här linjen för att på sikt få tillbaka publiken till travbanorna.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.