Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Poochai mot Frankrike

Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN
Derbyvinnaren Poochai är redo för comeback och sedan Frankrike. Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN

I tisdags gick fjolårets Derbyvinnare Poochai ett 1.17-jobb inne på Bergsåker för sin skötare Jimmy H Andersson och hästen är nu redo för comeback.

Publicerad:

Poochai (e. Make It Happen) segrade i såväl Derbyt som Kungapokalen förra året, men galopperade bort sig som favorit i finalen av Sprintermästaren. Det blev bara två starter till efter Derbyt innan hästen råkade ut för en gaffelbandsskada. Svante Båth har verkligen låtit skadan läka ut ordentligt på sin femåring, men nu är Poochai redo för tävlingsbanan igen. Detta efter att i tisdags på Bergsåker ha travat 1.17,0/1.640 meter.
– Nu behöver Poochai inga fler banjobb. Ägaren vill att vi ska rulla ner med honom mot Frankrike lite längre fram i höst. Däremot vet jag inte när comebacken sker, berättar Svante Båth.
Jimmy Andersson är glad över att Poochai snart är tillbaka.
– Jag var väldigt nöjd med honom i sista jobbet och det ser bra ut. Däremot lär det inte bli något Frankrike för min del, man kan ju inte språket alls.
Senaste starten gjordes den 19 oktober 2014. Så det gäller att starta inom kort för att Poochai ska slippa kvallopp.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.