Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Poochai och Backfire möter franska stjärnor

Foto: Claes Kärrstrand/ALN
Poochai, här med Erik Adielsson. Foto: Claes Kärrstrand/ALN

Poochai och Backfire möter franska fyra- och femåriga kulltoppar i grupp II-loppet Prix Marcel Laurent på Vincennes på torsdag.

Publicerad:
Svante Båths Derby- och Kungapokalsvinnarenvinnare ifjol Poochai (e. Make It Happen) har bara hunnit få ett lopp i kroppen efter den gaffelbandsskada som han åkte på i slutet av fyraåringssäsongen. I comebacken vann han från tre tillägg i Östersund. Nu vankas motstånd av helt annan kaliber och Christophe Martens får förtroendet att köra femåringen.
 
Till exempel är årets Prix d´Amerique-femma Aladin d´Ecajeul (e. Quaker Jet), som förstås har sikte på det största loppet sista söndagen i januari även detta vintermeeting, med. Det är också fyraårige Bird Parker (e. Ready Cash) som i våras, i kullkungen Bold Eagles frånvaro, vann det franska ”Derbyt” Criterium des 4 Ans. Förra vintern vann dessutom Bird Parker det största treåringsoppet under sadel, Prix de Vincennes.
 
Bold Eagle kunde alltså även han startat här, men tränaren Sebastien Guarato har andra uppgifter med i matchningsplanen i Bold Eagles Prix d´Amerique-satsning.
 
Tomas Malmqvists toppsto Backfire (e. Offshore Dream) som ifjol vann både Drottning Silvias Pokal och Breeders Crown var tidigare i höst tvåa i Sto-SM och startade senast i C.L.Müllers Memorial. Hon är alltså i högsta grad bra igång när hon nu återvänder till det Vincennes där hon förra vintern var knappt slagen trea i grupp I-loppet Criterium Continental, som stallkamraten Tumble Dust vann, och sedan fyra mot äldre hästar i Prix du Luxembourg, vilket On Track Piraten vann.
 
Robert Bergh smyger även ut Bandit Hornline (e. San Pellegrino) från bakspår i Prix Marcel Laurent.

Startlista

Vincennes torsdag, Prix Marcel Laurent, fyra-femåringar, 2.100 meter autostart, förstapris 54.000 euro:
1 Brutus de Bailly - Bruno Bourgoin
2 Red Rose America - Franck Nivard (tränare: Fabrice Souloy)
3 Aladin d´Ecajeul - Eric Raffin (Sebastien Guarato)
4 Backfire - Björn Goop (Tomas Malmqvist)
5 Africaine - Pierre Vercruysse (Jean Etienne Dubois)
6 Poochai - Christophe Martens (Svante Båth)
7 Bird Parker - Jos Verbeeck (Philippe Allaire)
8 Athena de Vandel - Cedric Megissier
9 Ave Javis - Jean-Michel Bazire
10 Al Capone Jet - Yoann Lebourgeois (Pierre Coignard)
11 Raul Breed - Vitale Ciotola (Salvatore Minopoli)
12 Bandit Hornline - Dominik Locqueneux (Robert Bergh)
13 Specialess - Roberto Andreghetti (Fabrice Souloy)
14 Apprenti Sorcier - Pierre Levesque (Mike Lenders)
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.