Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Porshage: "Jag mår bra".

Foto: OLA WESTERBERG/ALN
Kevin Porshage förs till sjukhus efter olyckan. Foto: OLA WESTERBERG/ALN

Kevin Porshage var tidigare i dag med om en otäck olycka på Skelleftetravet. Ambulansen hämtade honom inne på banan och fick föra honom akut till lasarettet. Nu meddelar Solängettränaren att han mår bra.

Publicerad:

Det var tumulta scener som utspelade sig under V4:ans andra lopp. Ambulansen kallades in till banan efter en otäck incident och Kevin Porshage fick föras till sjukhus. Nu meddelar Porshage för Travronden att han efter omständigheterna mår bra.

 

– Jag mår bra, inget benbrott, men jag blir kvar på sjukhuset för observation tills i morgon, säger Kevin Porshage.
 
Porshage kommer alltså att få stanna kvar på sjukhuset under natten då läkarna misstänker en lättare hjärnskakning.  Olyckan var framme i V4:ans andra avdelning där Kevin Porshage och hästen Kicking Viking hakade fast med ett annat ekipage. Porshage föll då till marken och hästen skenade i väg och hoppade över staketet in mot stallbacken.
 
– Jag och ekipaget innanför krokar ihop. Då försöker jag att köra framåt för att komma loss, men lyckas inte, säger Kevin Porshage.
 
David Zimmer, från Skelleftetravet, var på plats när olyckan inträffade. Även han har fått det glädjande beskedet att Porshage mår bra.
 
– Man blir alltid orolig när en kusk ligger ner på banan, travfamiljen fungerar så. Det var otäcka scener som utspelade sig i dag, men vi hade duktig personal som snabbt var på plats och som omhändertog Kevin. Att nu få prata med honom och höra att det är bra är otroligt lättande och skönt. Kevin är en hårdning, säger David Zimmer.
 
Hästen Kicking Viking fångades in efter incidenten och mår också hittills bra.
 
– Hästen infångades kort senare. Det finns inga synliga skador än vad vi kunnat se. Vi får se längre fram om det har blivit någonting, men det är fantastiskt skönt att inget synts ännu, säger David Zimmer.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.