Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Positiv prognos efter strömavbrottet

Foto: Christer Norin/ALN
Publiken fick vända hemåt i går kväll. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Christer Norin/ALN

Åskan förstörde Hotings tävlingskväll under tisdagen.
Nu är strömmen tillbaka och prognosen är positiv inför fredagens V65-tävlingar.
– Vi drabbades av alla olyckor på samma gång, säger Västra Ångermanlands Travsällskaps ordförande Sven-Olof Lindman.

Publicerad:

I går kväll skulle Hoting ha kört sin andra, av tre, tävlingsdagar för året. Med en minut kvar till start i det första loppet slocknade hela banan, ett omfattande strömavbrott drabbade Strömsunds och Doroteas kommun i Ångermanland. Någon prognos för när strömmen skulle vara åter i orådet där Hotings travbana är belägen fanns inte – och tävlingsdagen fick ställas in.
– Det visade sig nog riktigt, det tog två och en halv timme att få tillbaka strömmen och då är det för sent att köra tävlingar, säger Sven-Olof Lindman.

"Strömmen tillbaka"
Området i höjd med Umeå har varit drabbade av åskoväder i flera dagar och redan i måndags slog åskan ned vilket innebar problem för travbanan.
– Olyckans alla grejor på en gång. Totodelen var utslagen sedan i måndags.
Hur ser det ut nu?
– Strömmen är tillbaka och totodelen är igång till i kväll då vi arrangerar direktspel till Visbys V86-tävlingar. Nu under eftermiddagen kommer vi att köra ponnytrav.

"Ingen möjlighet att köra om tävlingsdagen"
För en så liten bana som Hoting är det en tuff smäll att bli av med en tävlingsdag.
– Ja, och vi har ingen möjlighet att köra om den tävlingsdagen, den går förlorad helt enkelt. Det är jobbigt för alla, men nu har vi andats ut och får jobba på.
Hur ser det ut inför fredagens V65-tävlingar?
– Den tävlingsdagen blir av, tyvärr verkar inte vädersajterna utlova någon sol. Regn kan vi stå ut med, bara det inte kommer mer åska. 
– Vi har pratat om att ha ett reservkraftverk, men i går hade inte det inte funnits någon möjlighet att köra tävlingar ändå när åskan slagit ut teknik och annat.
Hästägare kommer att kompenseras för missödet.
– Hästar som är på plats har rätt till en reseersättning om tre kronor per kilometer, det är banan som ska stå för det. Samtidigt har banorna en försäkring när det gäller sådana här saker, så exakt hur det utbetalas vågar jag inte svara på just nu, säger Svensk Travsports Mattias Stenby.
 

FAKTA

Championkuskar på Hoting sedan 2010

2010: Ove A Lindqvist
2011: Ove A Lindqvist
2012: Ove A Lindqvist
2013: John Östman
2014: Bo Eklöf
2015: Rikard Skoglund
2016: Jan Norberg

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.