Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Positivt trots Lannem Siljes förlust: ”Såg perfekt ut”

Foto: OLA WESTERBERG/TRAVRONDEN
Foto: OLA WESTERBERG/TRAVRONDEN

Lannem Silje föll som storfavorit på Romme – men Ola M. Skrugstad är inte orolig.

Publicerad:

Lannem Silje fick gå en rejäl repa ute i spåren för att komma fram till ledande Eldvin. Mitt på upploppet började krafterna ta slut och förlusten var ett faktum.
– Hon fick attackera för långt. Klockan visade under 1,20 en femhundring under slutvarvet. Hon orkar inte gå i full fart i 900 meter, ännu, säger kusken Tor Wollebaek.

Kusken menar även att han kunde ha kört smartare.
– Planen var att sitta bak i fältet längs vägen och det hade nog löst sig till seger om jag hade suttit kvar där jag satt varvet från mål. Och skulle jag ha tagit ryggen på Eldvin genom sista sväng, då hade vi vunnit.
Kusken är positiv trots förlusten. 
– Hon fick bra fäste på banan och det var mjölksyran som visade sig till slut. Man ska komma ihåg att Lannem Silje knappt ha börjat efter två och ett halvt års uppehåll.

Tränaren och ägaren Ola M. Skrugstad berättade om nästa mål för hans ögonsten.
– Av det jag såg från sidan såg Lannem Silje perfekt ut. Nästa uppgift blir att starta i Moe Odins Äreslöp på Klosterskogens Travbana på påskafton, säger Skrugstad.

Lannem Silje gick i mål som tvåa på 1.23,3a/2140 meter. Jörgen Westholms Eldvin vann på 1.23,1a/2140 meter efter en inledande kilometer i dödens och en slutrunda i ledningen. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.