Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Premance Simoni mästare

Foto: HANOLD/ALN
Frode Hamre körde lopp i Danmark för första gången och vann DM för ston med Premance Simoni. Foto: HANOLD/ALN

Under söndagen avgjordes Danskt Mästerskap för ston på Odense. Frode Hamre körde för första gången lopp i Danmark och styrde in Premance Simoni till seger.

Publicerad:

Titelförvararen Ruth Reerstrup kunde överta ledningen från Twilight Magic efter drygt 500 meter. Första 500 öppnades på 1.07,6 som ledaren sedan kunde dämpa till 1.12,4 första varvet.
1.100 meter från mål attackerade Frode Hamre från en köpsition med Premance Simoni (e. S.J.'s Photo - Amance Höjgård) och det åttaåriga stoet fick vandra först i tredjespår resten av loppet.
Vid upploppets början tröttnade Ruth Reerstrup. Premance Simoni kopplade greppet och kunde med liten marginal hålla undan för Salina som blev väldigt närgången till slut. Ruth Reerstrup slutade trea sedan Patricia Hastrup och Rene Kjaer blivit diskvalificerade för trängning.
– Det blev ett drygt sista varv, men hon kändes stark och fin hela vägen. Det blev tufft upploppet ner, men hon höll bra. Det var många fina hästar med i loppet så det var skoj att vinna. Nästa gång får hon nog prova i ett stolopp i Sverige, sade Frode Hamre som berättade att det var första gången han körde lopp i Danmark.
Förstapriset var 100.000 danska kronor och segertiden blev 1.13,5a/2.140 meter. Det delades ut en hel del böter i detta lopp. Bland annat fick Frode Hamre fick 5.000 danska kronor i böter för drivning och 1.000 kronor för att ej ha hållit spåret öve rupploppet. Rene Kjaer fick 5.000 kronor i böter och tre dagars avstängning för trängning.
Tidigare under dagen vann även Tomas Malmqvis-tränade Global Ride ett fyraåringslopp för ston med 30.000 danska kronor i förstapris. Credit Winner-dottern ledde hela vägen tillsammans med Kasper K Andersen i sulkyn och tiden blev 1.15,3a/2.140 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.