Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Premiär för Ponnyleague

Framtidens kuskar gör upp i ny serie. På söndag är det premiär för Ponnyleague, som är en lagtävling för landets ungdomar.

Publicerad:

Satsningen är helt ny och under premiäråret blir det fyra banor i södra Sverige som kommer att kämpa i Ponnyleague. Det är Halmstad, Jägersro, Vaggeryd och Kalmar som tävlar i den nya serien. 
– Det här har vi längtat efter och det skapar en ännu bättre vi-känsla när det är en lagtävling, säger Maria Carlsson, ansvarig för Kalmars Travskola i ett pressmeddelande.

Ponnyleague avgörs över fem lopp (Halmstad kör två lopp). Första loppet i serien körs på söndag när Kalmartravet firar 50 år. Den avslutande deltävlingen körs på Jägersro i samband med lördagens V75–tävlingar under Derbyhelgen.

Vinnaren koras via ett poängsystem - där segraren i varje lopp får 20 poäng. Tvåan 17 poäng och så finns det en poängskala för övriga placeringar.
– Ponnykuskarna är vår framtid. Detta är ett mycket bra initiativ för att visa upp våra duktiga ungdomar, säger Patrik Schavon, sportchef på Kalmartravet.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.