Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Princess Face spårade runt om

Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN
Princess Face och kretsen kring henne tog emot pris och applåder. Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN

Ledningen från start till mål. Det var segerreceptet för Princess Face och Björn Goop i årets upplaga av Drottning Silvias Pokal.

Publicerad:

Tätstriden stod mellan favoriten Treasure Kronos och Princess Face där den senare var allra snabbast. Tillsammans med Björn Goop öppnade det fyraåriga stoet 500 meter på 1.11,7. Kort därefter avancerade Robert Berghs Angel Rain fram först utvändigt och första tusen passerades efter 1.12,3.

Upploppsstriden blev dramatisk men Princess Face lyckades håll undan trots att motståndet kom snabbt både långt ute i spåren och inne på open stretch.
– Det är riktigt härligt. Skönt att hästen får visa att hon tillhör kulltoppen och där ska hon stanna. Hon är verkligen värd det här, sade Adrian Kolgjini efter loppet.

Segerkusken Björn Goop:
– Hon kändes jättefin hela tiden men det gick alldeles för fort egentligen. Hon var otroligt tapper. Jag kände att vi var först men jag var glad att mållinjen kom när den kom för Peter Untersteiners häst kom fort på slutet, sade Björn Goop.

Segertiden skrevs till 1.13,1a/2.140 och för segern får kretsen kring Princess Face 928.830 kronor. Tränar Princess Face gör Lutfi Kolgjini.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.