Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Prisas inför storpublik

Foto: ALN
Östersundsamatören Oscar Berglund har bland annat vunnit V75 tidigare och får nu ta emot en fin utmärkelse under Elitloppshelgen. Foto: ALN

Två unga förebilder får ta emot stipendium under självaste Elitloppshelgen.

Publicerad:

”Årets unga förebild” är ett stipendium som de aktiva själva få nominera till. I år är det Östersunds Oscar Berglund och Åbys Evelina Björk som får 5.000 kronor vardera att använda för sin fortsatta utveckling inom travsporten.
– Det kom som en total överraskning, men känns förstås jättekul och jättestort, säger Oscar i ett pressmeddelande.

Evelina var förstås också nöjd efter beskedet:
– Det känns väldigt roligt att få ta emot den här utmärkelsen. Jag är inte den som tävlar mest och presterat bäst på själva travbanan, så det känns kul att även det jag gör och den tid och engagemang jag lägger ner för travsporten är uppskattad.

”Årets unga förebild” instiftades av Svensk Travsport 2016. Första året fick Oskar J Andersson (Romme) hela stipendiesumman medan Kevin Oscarsson (Halmstad) och Hanna Eriksson (Lindesberg) delade under 2017.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.