Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Prix d'Amérique 2020?

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Örjan Kihlström dirigerade Stoeliten från dödens med Daniel Redéns Double Exposure. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Hon har jämförts med världsrekordhästen Delicious U.S. – och visst levererade Double Exposure på bästa sätt i Stoeliten (V75-1) på Solvalla.
– Det blir inget Prix d'Amérique 2019, men kanske året efter, kommenterade tränaren Daniel Redén.

Publicerad:

Den sistnämnde har inte direkt legat på latsidan hittills under julen, utan mest hållit till i stallet.
– Det kom sex importer från USA, så jag har mest fått sko hästar, inte firat jul så mycket. Det är väl Zephyr Kronos som sticker ut mest av dessa ännu så länge, kommenterade Solvallatränaren.

En annan av hans hästar som sticker ut är femåriga Donato Hanover-stoet Double Exposure. Hon imponerade bland annat under årets Elitloppshäst och efter fjärdeplatsen i Jubileumspokalen ordnade hon nu sin tredje raka seger. Och detta sedan Örjan Kihlström suttit lugn på utsidan om den ledande stallkamraten In Toto Sund och sedan avgjort säkert sista biten. Segertiden blev 1.13,6a/2140 meter och det innebar ytterligare 250.000 kronor in på kontot.
– Det här blev ju jättebra, båda hästarna svarade för topplopp. Men det är inte lätt att hålla undan för Double Exposure, fortsatte Daniel, som annars tänkt välja ett lopp i Frankrike istället för dagens uppgift.
– Då hade hon i sådana fall fått en smygresa, men nu valde vi det här istället. Hästen får nog närmast ett litet uppehåll.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.