Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Proffs blir amatör

Foto: null
Sebastian Hedblom slutar som proffs.

Efter snart sju år som proffstränare väljer Sebastian Hedblom, 33 att lämna in sin A-licens för att istället bli amatör.

Publicerad:

Efter lärlingsjobb hos Hans Adielsson, Stall Tilly, Alexander Heisholt och Tom Erik Solberg samt Åke Lindblom köpte Sebastian Hedblom gården Hemdal, tre mil norr om Örebro, där han hållit till med sin verksamhet sedan dess. Först som amatör, men i december 2010 plockade Sebastian ut sin proffslicens med Lindesberg som bantillhörighet. Under de senaste åren har träningsstallets siffror försämrats allt eftersom och nu väljer alltså Sebastian att sluta som proffstränare.
– Mitt beslut har växt fram över tid och är helt och hållet mitt eget. Det är heller inget travpolitiskt statement, utan jag lovade mig själv från dag ett att satsa 110 procent och avsluta innan bitterhet och trötthet tar över tankarna. Jag lyckades med det och en hel del annat, så det är jag en smula stolt över det. Men en Solvalla-seger står fortfarande på min ”bucket-list”, skriver Sebastian på sin egen hemsida.

Just då det gäller hemsida och sociala medier har Sebastian varit en av de allra främsta bland landets travtränare. Då det gäller bättre hästar som han tränat kan vi bland annat nämna fina stoet Svana Line (e. Rite On Line, femma i Silverstoet, flera andraplatser i V75) och A Place For Us (e. Windsong's Legacy, vann Amatör-SM).

Sebastian har för avsikt att även framöver köra lopp och fortsätta med sin uppfödarverksamhet. Treåriga stoet Illusionist (e. Pastor Stephen) blir hans egna lilla tränarutmaning.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.